Kruidenierswinkeltje in museum

Buiten was er – op Hemelvaartsdag – een grote boekenmarkt. We liepen er al vroeg en vulden onze tassen met allerlei boeken waarvan je van te voren het bestaan niet wist maar die je ter plekke wel interessant leek. Ik kocht o.a. een atlas met oude Hemelkaarten, een boek over kersttaferelen in de schilderskunst en een Atlas van de Archeologie en een boek over drie zusters uit Putten die tot hun negentigste samen een boerderijtje runden. En een heleboel oude handwerkboeken natuurlijk.

Binnen was er – halverwege die lange boekenmarkt midden in Vaassen – een streekmuseum over de lokale cultuur en historie. De deur van dat museum stond uitnodigend open en ik was er nog niet eerder geweest. Wat interessant om dit te zien allemaal!

Er was bijvoorbeeld een kruidenierswinkeltje in dat museum. Ook hier hangen keurig de witte gehaakte randjes. Decennialang hebben die randjes en gehaakte kleedjes het leven versierd. Ook wel het ‘harde leven’. Het is altijd interessant om handwerk in de context te zien. De context van hoe het leven vroeger was. Boeken en musea bieden die context. Die gehaakte kleedjes staan niet op zichzelf.

En verder geven deze foto’s niet echt een goed beeld van onze fijne dag, want er was nog veel meer te zien, te beleven, te wandelen en te genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.