Kunst en Kitch en/in Kerk en Kerst

Kerst is van alles: Kunst en Kitch en Kerk en Kado en Koor.

En Gezelligheid en Eenzaamheid. Je kunt kerst vieren met familie. Allemaal wat meenemen en dan al die schotels bij elkaar op tafel en dan bijpraten met zwagers en zussen, neven en nichten. Zo leer je elkaar kennen, praat je bij over het afgelopen jaar, en eet je elkaars lekkere gerechten. Dat deden wij gister al in een stad op een uur rijden van ons vandaan. Een straat vol geparkeerde auto’s en een kamer vol mensen en een tafel vol eten.
Anderen vieren kerst in Eenzaamheid omdat de familie ‘op’ is of in het buitenland zit of omdat ze zelf te oud zijn geworden. Dat hoeft niet persé eenzaam te zijn, maar voelt soms wel zo als je alle reklames ziet. En als je nog niet te oud of te ziek bent dan kun je naar een kerk of museum gaan, want overal wordt kerst gevierd en overal staan kerstbomen voor de sfeer.

De meesten van ons maken van alles wat mee, of van alles een beetje. Kunst en Kitch en Kerk en Koor en Kado. We wensen elkaar fijne dagen toe (dat is ook een kadootje, dat je aan elkaar denkt) en we luisteren naar Koren in de Kerk en komen weer thuis bij onze eigen Kunst en Kitch in de kamer die we de afgelopen weken zorgvuldig hebben neergezet en opgehangen. Terugblikkend op onze kerstdagen van de afgelopen jaren kom ik tot de conclusie dat kerst elk jaar ànders is. Net als deze nogal ànders gedecoreerde kerstboom op paleis het Loo. Volgehangen met Kunstbloemen. Kunst en Kitch gaan héél goed samen! En ik wens jullie een fijne Kerstdag!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tweedehandswerk bestaat één jaar!

Boeken bezig zijn met …

Geborduurd kussen met Magnolia

Oude tijdschriften weven

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen