Kunsthaken


Gehaakte punt-gordijntjes met drie opengewerkte versieringen hebben vroeger voor heel veel ramen gehangen. Misschien was dit patroontje wel het meest populair van al dat haakwerk uit de zeventiger jaren. Ik heb er zelf ook meters van gehaakt en die hingen net zo lang voor de ramen tot het zonlicht de katoen helemaal had verteerd. Na een periode waarin deze gordijntjes minder vaak te zien waren, zijn ze nu opnieuw aan een comeback bezig.
In de tijdschriften voor Kunsthaken staan veel mooie en ook wat grotere projecten om het hele huis vol te hangen met haakwerkjes. De puntgordijntjes staan er niet in, maar wel heel veel andere gordijnen, spreien en kleedjes. Er zijn denk ik een stuk of zes van deze tijdschriften verschenen in deze Kunsthaken-serie en het zijn allemaal mooie (oude) uitgaven.

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oud handwerk op antiekmarkt Apeldoorn

Uitgebloeide en geborduurde tulpen

Boeken over Hardanger

Brieflezende vrouw in tapisserie

Reacties

  1. Ik heb in mijn atelier de gordijntjes hangen die mijn moeder zo’n veertig jaar geleden haakte. Ze zijn nog steeds mooi. Ik heb ze zelf ook wel gehaakt, maar die heb ik niet meer. Ze blijven leuk en ik denk dat je je boekjes gauw verkoopt.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen