Kunstroute


Kunstenaars zijn door iets gegrepen, en willen uitdrukken wat ze ervaren, ze willen het vàstleggen wat ze zien.
Ze bekwamen zich steeds verder, en maken de mooiste dingen!
In mijn stad was een kunstroute langs Open Ateliers, en we kozen het atelier van Annemarie Gorter om te bezoeken. Ik kende haar al een beetje, en nu was het een goed moment om nog verder kennis te maken met haar schilderijen. Wolkenluchten, bloeiende bomen, kleurige vlinders en vogels. En de lucht bij Enkhuizen, gezien vanaf de lange dijk. De natuur is een onuitputtelijke bron voor inspiratie en het is altijd weer boeiend om te zien hoe kunstenaars de natuur beleven en weergeven. De kleurrijke expressie van deze kunstenares sprak mij aan!

En in de handwerkwereld zijn we eigenlijk ook zo bezig: we willen vasthouden en vastleggen wat we mooi vinden. Naald en draad zijn geschikt maar ook beperkt. Lapjes en textiel hebben grote aantrekkingskracht, maar het zijn toch eigenlijk ook weer ontwerpen van ànderen, niet van onszelf. Als ik dan in zo’n atelier op bezoek ben, dan denk ik wel eens: hebben kunstschilders het niet béter begrepen dan wij handwerksters? Dat kan je niet zo zeggen, het is niet zozeer beter. Maar het is wèl anders. Persoonlijk, heel eigen. En aantrekkelijk: dat zéker! En mooi!

Wat een goed idee, zo’n kunstroute. Verrijkend om eens bij een ànder te kijken. En ook bij een ander genre. Ja, verrijkend.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

William Morris kaart

Textiel leeft. Verslag Nationale Textiel en Vezelmanifestatie

Sjaal aan de paal. En het zachte licht in Dordrecht

Geborduurde vogeltjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen