Kussen gemaakt van een vakantie-borduurwerk

 

Op een verafgelegen plekje op een heel ruig eiland stond een vakantiehuisje. Het was midden in de zomer maar je kon alleen heel snel van de auto naar het huisje lopen; als je langer dan een paar minuten buiten was dan kreeg je het te koud. Wandelen kon ook alleen maar met winterjassen en dik ingepakt met mutsen en sjaals. Maar dat maakte allemaal niet uit: wij vonden het vier jaar geleden heerlijk om daar te zijn.
Er was een kachel in het huisje, en er stonden stoelen voor het raampje. En zo kon ik urenlang naar buiten kijken, naar die indrukwekkende bergen. En tegelijk borduren, wat ik altijd zo graag doe op vakantie.

Ik wist van te voren niet wat ik wilde maken, want het lukte gewoon niet om daarover na te denken. Ik besloot een paar oude stukken stof mee te nemen, slechts één tijdschrift, en één leporello met wat rood-blauwe-patroontjes. En verder een aantal strengen rood en blauw borduurgaren. Meer niet. Dus toen ik daar eenmaal was, kon ik ter plekke wat verzinnen. Dat lukte wel, want het serviesgoed in het vakantiehuisje was ook inspirerend.

Maar na terugkomst van die verre vakantie bleef het borduurwerk liggen. Wel vier jaar lang. Gister pas heb ik eindelijk een kussen genaaid van het rode borduurwerk. Leuk voor in de tuin, maar die is làng niet zo spectaculair als het plekje waar ik het borduurde.
Hier en hier kun je lezen waar dat mooie plekje was. Ik heb al eens gekeken, maar dat mooie huisje is helaas niet meer te huur. Ik zou zò weer willen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.