Kussens uit Nepal en Marokko

Groen kussen uit Nepal

Groen is een geweldige kleur! Hij brengt rust temidden van andere kleuren. Vorig jaar maakte ik op kussen-gebied iets leuks mee: Ik kreeg een oranje en een felgeel kussen kado van mijn man. Eigen import tijdens een kort bezoek aan Marokko, en speciaal voor mij uitgezocht. Hij weet natuurlijk dat ik handwerkliefhebber ben, en was ook nog zo attent om een foto te maken van het kleine winkeltje waar hij de kussens kocht. Hier vind je die foto nog terug. Toen ik na zijn thuiskomst die foto zag, zei ik: “Oh, die groène had ik ook mooi gevonden….” (zòu je zo iemand niet ….)

Het verhaal gaat verder. Een paar dagen later gingen we samen naar onze traditionele pinkstermarkt. En bij de tweede kraam zag ik tot mijn verbazing: “Dáár liggen die groene kussens!” Ik maakte een praatje met de verkopers en hoorde dat zij hun mooie handwerken zelf importeren uit Nepal. Ze verkopen ze door om daarmee goede doelen te ondersteunen. Ik overlegde even met mijn man (ik zei dat ik zìjn kussens ècht de mooiste vond), en besloot toen een groen kussen erbij te kopen. Omdat groen zo mooi staat bij andere kleuren dus.

Vijf kussens uit Marokko en Nepal

Het verhaal gaat nòg verder. Want toen ging ik die stapel op de kraam doorwerken om de mooiste uit te zoeken. Wat onmogelijk is, want ze zijn allemaal even mooi. En het werd zelfs nog moeilijker, want de verkoopster zei dat één exemplaar tien euro kost, maar voor vijftien euro mocht ik er twee uitzoeken. Dus koos ik er twee, met het voornemen om er één weer op m’n shop te zetten.

En dat doe ik dan nu: één exemplaar voor de shop. En ik heb er een heel eerlijke prijs van gemaakt: kijk zelf maar!
Ongelooflijk hè, dat we voor dàt bedrag toch nog een goed doel kunnen steunen! Wat is het waardevol om dat te blijven doen. En dat is dan ook de belangrijkste reden dat ik dat extra kussen kocht en dit blogje schreef. Om het goede doel van het kopen ven Eerlijk Handwerk onder de aandacht te brengen! Hier lees je meer over de stichting die duurzame projecten in Nepal realiseert.

Vijf kussens uit Marokko en Nepal

En om midden in de winter toch even wat groen te laten zien!

1 gedachte over “Kussens uit Nepal en Marokko”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.