Laatste dag van augustus

Op 31 augustus kijk ik even terug op de voorbije zomer. En op waar ik allemaal mee bezig was. Ik was een in-between-vijftiger, die vaak moest schakelen tussen m’n moeder en m’n dochter. En mezelf. M’n moeder had deze zomer wat meer hulp nodig en daarom was ik vaak bij haar. Soms kwam er in haar huis wat interessants tevoorschijn en dan vroeg ik welk verhaal daarachter zat. Zoals een lapje met een geborduurd roosje. Dat had ik als kind al wel gezien, en nu vertelde ze dat ze dat in het laatste oorlogsjaar had geborduurd.
Er waren vaak gesprekken en daarvoor had ik een aantekenschrift van huis meegenomen: een bloemetjesschrift.
M’n dochter verhuisde naar België en ik leefde ook met haar mee. Ze was een keer op bezoek en toen bood ze me haar bloemetjes-bloes aan, om even uit te proberen. Wat háár staat, staat mij ook!

Op sommige momenten kwam het allemaal samen: de overeenkomsten tussen ons. Zoals onze bloemetjes-liefde die de generaties doorgaat. Er zit wel zeventig jaar tussen deze bloemetjes-uitingen.
Het was een drukke zomer. Ik moest vaak schakelen want dat hoort bij de sandwich-generatie. Maar het is ook heel verrijkend, om zo van nabij betrokken te zijn bij enerzijds m’n moeder en anderzijds m’n dochter. En dan te zien hoezeer we op elkaar lijken!

De laatste dag van augustus is ook weer de dag waarop ik een nieuwsbrief verstuur. Voor wie met me mee wil terugblikken op deze augustus-maand. Er was weer elke dag handwerk, en ook al was het soms druk: er was toch ook elke dag tijd om wat te delen op m’n blog.

En nu ga ìk even met vakantie! Dat heb ik als sandwich-vrouw ook even nodig! Even een weekend weg.
Ik blijf wel bloggen hoor!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kussens

Kwasten, koord en franje

Stralende sterretjes

Haken doe je zo!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen