Lampekap Assisi

Rond 1900 was er een opleving van Assisi-borduurwerk  en later nog eens, nadat halverwege de vorige eeuw een DMC-boek verscheen met Assisi-patronen. Handwerksters die toen aktief waren lieten zich inspireren door de fabelachtige dierfiguren of de weelderige natuurmotieven van bloemen en bladeren. Zo zijn er heel wat fraaie handwerken gemaakt, die een heel eigen stijl hebben.

Bij de Assisi-ontwerpen grijpen de motieven op elkaar in en het zijn vaak ook ‘herhaalmotieven’ die zorgen voor een boeiend kijkeffect in meerdere richtingen. De contouren bestaan meestal uit horizontale en verticale steken en de achtergrondvlakken worden opgevuld. Bij alle motieven is de rand een onderdeel van het patroon. Verdere informatie over de specifieke aspecten en de geschiedenis van Assisi-borduurwerk helpt om deze borduurtechniek nog meer te waarderen.

Deze lampekap had m’n zus een tijdje en zij wist ook wiens oma hem nog heeft gemaakt. Dat is toch een beetje anders dan wanneer je helemaal niet weet waar zo’n borduurwerk vandaan komt. Nu mag ik hem in m’n shop zetten: een lampekap met fraai Assisi-borduurwerk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013