Lange dames onderbroek

Oude lange damesonderbroeken
M’n oude pluche tafelkleed werd besteld en ging op de post. Ik had niet verwacht dat iemand uit Duitsland er al heel lang naar op zoek was, maar nu gaat zij er blij mee zijn. Het was een kleed van 3 meter lang, dus geschikt om wat grote spullen op te fotograferen. Dat ging ik dus eerst maar even doen voordat ik het inpakte.
Tja… hoort dit nog wel bij handwerk? Beetje grens-overschrijdend.
Nou, voor wie ze nog nooit gezien heeft: zo zagen dames onderbroeken er vroeger uit. Maar je hoorde ze natuurlijk helemaal niet te zien. En nou staan ze zomaar op een blog.
Het zijn keurig nette exemplaren. Geschikt voor de verkoop dus.
En meer weet ik er ook niet over te vertellen. Behalve dat ze nog wel eens gezocht worden voor ’t één of ’t ander. Dus wie weet wie waar deze straks nog eens terechtkomen.

4 gedachten over “Lange dames onderbroek”

 1. In 2014 was het 100 jaar geleden dat onze parochie werd opgericht. Of liever gezegd: er kwam een eigen kerk.
  Dat werd een groot feest met o.a. een fietstocht door de buurten! In onze buurt hadden we met een aantal dames uitgebeeld hoe het wassen vroeger gebeurde……mét een waslijn met toebehoren 😀
  Geweldig de verhalen die er kwamen van de passanten.
  Want ook wij hadden dit soort moois aan de lijn hangen. En nog een speciaal exemplaar……met open kruis. Vooral voor de oudere bezoekers gaf dat veel hilariteit. Dat werd een snelzeiker genoemd.
  Even tot je door laten dringen en dan snap je ’t.

  1. Voor dat soort happenings plaats ik deze onderbroeken ook in m’n shop, zodat ze nog eens ergens aan een waslijn komen te hangen. Ik vind al die markten en braderieën en nostalgische happenings altijd erg leuk, wanneer oude ambachten en gebruiken van vroeger worden weergegeven. Voor de oudere mensen die daar nog herinneringen aan hebben, en voor de nieuwe generatie die dan kan zien hoe het vroeger toeging.

 2. Romy oldenkamp

  Hallo. Ik wil graag wat meer weten over de twee onderbroeken. Welke maat bv. Ben er al lang naar op zoek. Hopende op een antwoord. Groet romy oldenkamp

  1. Ik antwoord per mail. Maar je kunt ook altijd op de link drukken in de tekst, dan kom je ook gelijk bij het betreffende artikel in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.