Lappenlaken in het haventje van Sil

De zon was weg, de zeemist kwam opzetten. We waren weer weggegaan bij de vuurtoren en reden nu langs de Waddenzee-kustlijn terug naar ons huisje. Altijd benieuwd wat we onderweg nog tegenkomen. Bij De Cocksdorp parkeerden we de auto en liepen de dijktrap op. En daar lag een idyllisch oud verlaten haventje! En ook nog met een hek, dus daar kon mijn lappenlaken overheen!

Een lappenlaken is gewoon een variant van een lappendeken: je naait wat stroken aan elkaar en bent tevreden. Dit vakantie-laken maakte ik in een tijd dat ik veel bezig was met patchwork. Deze stroken vond ik te groot om stuk te knippen en er zaten ook allemaal herinneringen aan en zo kwam ik op het idee om er een stroken-laken van te maken. Als voering gebruikte ik een oud kinderdekbed (met konijntjes). Het is een bruikbaar en nostalgisch stuk vakantie-textiel geworden.

Net toen ik klaar was met m’n foto kwamen er twee wandelaars die zich verrast toonden over wat ik aan het doen was. Ze liepen zelf met een grote camera en vertelden dat ze altijd de oren van hun honden fotografeerden met op de achtergrond een fotogeniek plekje, en dat gingen ze hier ook doen. Dus dan is het ook niet zo gek dat ik mijn handwerk meeneem naar mooie plekjes om het daar op te hangen of neer te leggen.
Dit plekje heet het haventje van Sil. Oude verweerde steigers, te betreden op eigen risico: een prachtig fotoplekje!

2 reacties op “Lappenlaken in het haventje van Sil”

    1. Hoi Mieke, ik heb ook wel eens blogjes van jou gelezen over je vakanties op Texel dus ik dacht ook gelijk aan jou toen we dit boekten. Je hebt niks teveel geschreven hoor: het is een prachtig eiland! We zijn hier maar vier dagen dus we komen echt tijd tekort om alle mooie plekjes te zien. En soms kom je dus zomaar onverwacht op zo’n bijzonder plekje. Hartelijke groet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013