Lekker bezig zijn

Vaak kan ik er zo intens van genieten, om lekker bezig te zijn met m’n ‘handeltje’ en m’n handwerkboeken! Gistermiddag was ik bezig met het inpakken van de bestellingen en dat betekent dat al die boeken (die ik inmiddels allemaal goed ken) weer door m’n handen gaan. En daarmee ben ik dan ook weer dichtbij één van de redenen waarom ik hiermee was begonnen: ik vond al die handwerkboeken zo mooi en begon ermee om iets te kopen wat ik al had, waarbij ik dacht: dan kan ik een ander ermee blij maken. En dat kan ik nu dus elke dag doen! Ik geniet ervan om elke dag met die boeken bezig te zijn. In plaats van dat ze bij mij in de kast staan en ik alleen de ruggen zie, kan ik er nu elke dag mee bezig zijn!

Bij het beantwoorden van de mailtjes schrijf ik er soms iets bij. Soms alleen bij de groet: “Veel borduurplezier gewenst” of zoiets. En soms een regeltje dat ik een bepaald boek zelf ook zo mooi vind, zoals ik gister deed naar iemand die het boek over Arabesken bestelde. En dan geniet ik ervan dat ik geen secretaresse meer ben, zoals vroeger, maar dat ik nu zèlf kan besluiten wat ik wil schrijven.

Ook een ander boek wat gister werd besteld, kreeg nog even wat aandacht. Dat was het boek Ontwerp zelf uw borduurwerk. Eén van de eerste boeken die ik in m’n shop had (dat kan ik dan zien aan het nummer) en wat ik zelf een bijzonder boek vond met veel achtergrondinformatie over borduurwerk in vroeger tijden. Nu ging het op de post. Vóórdat ik het in de envelop deed, plakte ik nog eerst dat kleine scheurtje wat je linksonder ziet. Op zich ziet dit oude boek uit 1965 er nog prima uit (voor een boek wat zo oud is), maar een scheurtje heeft altijd de kans om groter te worden, dus dat wil ik graag even plakken. Daarvoor heb ik speciaal bibliotheekplakband, wat je op de bovenste foto ziet liggen. Daarmee kun je bijna onzichtbaar plakken en het wordt niet geel in de toekomst.

Er moesten gister ook wat bedankkaartjes worden bijgemaakt. Ik plak dan met dubbelzijdig plakband een visitekaartje op een gekleurd kaartje en dat is dan ook zo’n gezellig klusje voor aan de tafel. Vlak voordat ik naar de post ga, ligt die tafel soms helemaal vol met alles waar ik mee bezig ben. Terwijl ik zo aan het plakken en schrijven en inpakken ben, realiseer ik me dat ik daar volop van geniet!

2 gedachten over “Lekker bezig zijn”

  1. Filmoplast… zo heet dus dat plakband waar je onzichtbaar scheuren in boeken kan repareren. Van mijn dochter kreeg ik een paar maanden geleden een, tweedehands, boek van Kaffe Fasset. Prachtig, maar op één pagina zat een lelijke scheur, die ik graag wil plakken. Nu weet ik waarmee…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.