Lentedag op Utrechtse heuvelrug

Rode auto op Utrechtse heuvelrug

En alweer was er een mooie zaterdag waarop er op textiel-gebied veel moois was te zien. We gingen met onze rode auto naar Maarn, waar wat te beleven was op handwerkgebied. Maarn ligt aan de rand van de Utrechtse heuvelrug. Eerst gingen we in dit oude landschap waar cultuur en natuur zo goed samengaan nog wat genieten van het doorkomen van de lente. Wat een pracht! ’s Morgens was het eerst nog fris maar je merkte aan alles dat verandering in de lucht hing. En we genoten om die verandering mee te maken al wandelend op landgoed Broekhuizen in Leersum.

Landgoed Broekhuizen

Op de route rond dit landhuis stond een soort praatpaal die de wandelaar van informatie voorzag over honderd jaar geleden. Ik zwengelde even aan die paal om hem aan de praat te krijgen. Een mevrouw las voor uit eigen werk: herinneringen aan het begin van de vorige eeuw waarin ze als klein meisje bij grootmoeder Praatpaal op landgoed Broekhuizenging logeren op het kasteel. Daarvoor moesten de dienstboden eerst alle kleding in orde maken en al luisterend waan je je terug in de tijd. Wat worden er in onze tijd veel leuke manieren bedacht om informatie over vroegere tijden uit te dragen!
Daarna gingen we ’s middags naar de bijeenkomst van de Nederlandse Kostuumvereniging. En daar was nog véél meer te zien en te horen over handwerk en textiel uit vroegere tijden! Het was mooi en indrukwekkend en ik wil daar graag nog meer over laten zien en vertellen. Maar voor vanavond laat ik het bij deze impressie. Vooraf hadden we nog wel een beetje twijfel of we zo’n eind wilden rijden voor zo’n handwerk-middag. Maar als je dan de komst van de lente meemaakt in zo’n mooi gebied, dan is achteraf wel duidelijk dat die twijfel overbodig was. Heerlijk om weer een mooi stukje Nederland te zien. Ik hoop dat jullie ook een mooie dag hadden!

Klein kussentje in lentebos
M’n eigen kleine kussentje legde ik even neer in die wijde uitgestrektheid van het maartse lentebos. Dat is mijn manier om het doorkomen van de zon te beleven en te vieren!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kerstspulletjes handwerk

Thema: De Hollandse tuin

Letter O met poes

Oh, kom er eens kijken!

Lentevlinder

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen