Libelle servies

Wat heerlijk om een mooie nieuwe kast in te richten (ook al is hij tweedehands, voor mij is hij ‘nieuw’). Als eerste zette ik ons oude Libelle-servies in de kast. Misschien blijft het niet zo, maar voor dit moment was het leuk om alles wat we bij elkaar hebben gespaard hierin te zetten. Na ons trouwen gaf m’n moeder de theepot en de kopjes kado en die hebben we heel lang met plezier gebruikt. Later begonnen we nog meer dingen bij te kopen. Recent was er een tentoonstelling van het werk van Marjolein Bastin (waar ik jammer genoeg niet heen ben geweest). Zij heeft tientallen jaren veel mensen blij gemaakt met haar prachtige werk. Haar natuurgetrouwe tekeningen werden op meerdere serviezen gebruikt en zijn heel lang mooi geweest om naar te kijken. Ik vind het leuk om nu ons oude servies te zien in de oude kast van m’n moeder.

Van veel tekeningen van Marjolein Bastin werden ook borduurpatronen gemaakt en die zijn nog steeds geliefd. Over een tijdje hoop ik weer wat oude patronen van haar in m’n shop te zetten.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Februari: Handwerktijdschriften

Nijntje met bal

Oud patchwork log cabin

Tasjes naaien

Comments

 1. Wij hebben slechts de koffiekopjes en gebaksbordjes. Dat is ook genoeg voor mij, thee zetten (en drinken) we graag in glas en op de eettafel floreert een bruine mediterrane sfeer. De koffiekopjes en bordjes horen wel bij mijn favorieten: ook zo handig bij een 2e kopje koffie (ik zet nog traditioneel koffie) kun je onthouden wie welk fruit (of welke vlinder) had. En gelukkig is dit servies ook nog een beetje uniek, het is dacht ik niet zo vaak op de markt gebracht als serviesgoed van Janneke Brinkman.
  Geniet van de nieuwe kast!

 2. miekequilt zegt:

  Wat een prachtig servies. Wij waren naar de tentoonstelling en ik heb genoten. Hopelijk genieten jullie van het servies.

 3. Wat maak je toch altijd sfeervolle foto’s! Een plezier om naar te kijken!
  Groeten van Digna

 4. Margriet Hof zegt:

  Bedankt voor jullie reacties!
  Leuk dat jij ook wat kopjes en bordjes hebt Tineke.
  En mooi dat jij naar de tentoonstelling bent geweest Mieke! Had mij ook leuk geleken maar het was alweer voorbij voordat ik eraan toegekomen was. Vond ik wel jammer.
  Bedankt voor je compliment Digna.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen