Lifs: Fleurige handwerkjes

Superfleur! En je begrijpt: dat bijzondere handwerkje pakte ik even op toen ik het tussen de vele spullen zag liggen op de vrijmarkt. De verkoopster kwam erbij en zo kon ik even vragen of zij wist wat het was en wie het gemaakt had. Ze vertelde dat het een kadootje was geweest bij de geboorte van een baby, en dat het gemaakt was door een Turkse buurvrouw. Dat vond ik leuk om te weten, want nu begreep ik dat een ander handwerkje dan waarschijnlijk ook gemaakt is volgens een Turkse techniek. Dit roze-met-wit ‘dingetje’ (want waar dient het voor, daar was ik nog nooit achter gekomen) had ik juist op m’n stapel liggen met de gedachte: ik maak er gewoon een foto van en misschien weet iemand van mijn bloglezers het dan wel.

Het is altijd fascinerend om iets in handen te hebben waarvan je denkt: maar hoe déden ze dat dan? De techniek waarmee deze kleedjes zijn gemaakt is voor mij nog een raadsel, maar ik ben al wèl wat opgeschoten door het weten dat het waarschijnlijk Turkse baby-kadootjes zijn.

Ik legde ze op m’n plastik tafelkleed wat ik in deze zonnige warme meimaand op m’n tafel legde.

2 gedachten over “Lifs: Fleurige handwerkjes”

 1. Hoi Margriet,
  Dit haakwerkje heet Lif , een Turks gehaakt handwerkje . Het is een soort washandje . Op Pinterest kan je veel patroontjes en voorbeelden vinden. Zoek op Pinterest naar : lif yapilisi en lif modelleri . Dan krijg je ontelbare mooie Lifs te zien , soms met patronen in video of foto’s.

  Veel plezier !

  groetjes Joyce

  1. Margriet Hof

   Hallo Joyce,
   Dankjewel voor je aanvulling! Dat hoopte ik eigenlijk ook, dat iemand zou weten hoe deze techniek heet. Ik heb nu de titel van het blogje veranderd. Eerst stond er: “Fleurige handwerkjes in onbekende techniek”. Dankzij jouw reactie dus nu niet meer onbekend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.