Loper van geweven stof om zelf te borduren

In handwerkland en op zo’n handwerkbeurs vinden we het leuk om te zien wat voor nieuwe dingen er zijn bedacht en uitgebracht. Telkens zien we dan dingen waarvan je denkt: “O, maar dat is leuk! Dat wil ik (misschien) ook eens doen!” Of we vinden het leuk om te zien welke nieuwe toepassingen er zijn bedacht voor oude technieken. Bij het zien van deze loper vroeg ik me af: Zou dat vroeger ook zo zijn geweest? Dat mensen verrast waren over wat bijvoorbeeld een fabrikant van geweven stof had bedacht?

Deze stof is zo geweven dat er op de witte gedeeltes kan worden geborduurd. Met koninginnesteken kon er aan ‘ruitverandering’ worden gedaan, en de hokjes konden ook worden omgetrokken waardoor weer een heel ander effect werd verkregen. Er kon worden gespeeld met kleuren, en de ingeweven rand kon ook nog eens worden versierd. Dit kleedje is niet helemaal afgekomen en dat maakt het nu juist zo leuk om te zien hoe dit is gedaan.

Ik kreeg pas een foto van iemand die op een markt iets had gekocht wat gemaakt was van die geel-witte geblokte stof, en mij vroeg of ik wist wat dat was. Dit blogje is nu m’n antwoord. Die stof werd dus zo geweven en was bedoeld om zelf naar eigen smaak te versieren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.