Maak je stoel ook Boefproef

Smyrna knoopwerk Hier waak ik

Het schijnt dat het iedereen kan overkomen dat je smartphone wordt gestolen. Hij kan bijvoorbeeld op straat uit je handen worden gegrist waarna de dief snel wegloopt. Een advertentie-campagne maakt ons er van bewust dat er een manier is om je mobiel ‘Boofproef’ te maken. Door iets te wijzigen in je instellingen kun je je mobiel voor een dief waardeloos maken, zodat deze daarna onverkoopbaar wordt. Als iedereen dat doet, kan dat de dieven misschien afschrikken.
Een andere manier om dieven te ontmoedigen is door het ophangen van een suf bordje naast je voordeur. Een tekening van een hond naast een tekst ‘Hier waak ik’. Ik heb altijd gedacht dat een dief die echt kwaad wil zich niet zoveel van zo’n bordje aan zal trekken.
Maar de ultieme manier om een potentiële dief af te schrikken is toch wel via dit handgeknoopte kussen! Wat een klucht! Ik plaats dit grappige smyrna-knoopwerk in m’n shop en hoop dat het terecht komt bij iemand met wat humor. De maakster van het handwerk heeft ongetwijfeld met veel plezier de smyrna knopen gemaakt en de hond onder haar handen zien groeien. Maar aan de afwerking is ze niet toegekomen. Het kan ook wel lastig zijn om hier een kussen van te maken omdat de knopen tot erg dicht langs de rand doorgaan en het stramien is uitgerafeld. Mijn advies zou zijn om eerst met de naaimachine een versteviging over het stramien te naaien, om verder uitrafelen te voorkomen. Daarna kan er een afwerking worden gemaakt en ontstaat een kussen wat:
1. helemaal in de mode past waarin dieren worden afgebeeld (op kleding en kussens zien we al een tijdje heel veel dieren)
2. ook je stoel Boefproef maakt!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een leuke haak-variatie: Ruithaken

Kussen met tapisserie

Richelieu patronen

Stoffenspektakel

Reacties

 1. Margriet, een tekening of bordje aan je deur met “Hier waak ik”…. ik betwijfel ook of dat helpt.
  Neen, dan een echte hond met een zware blaf, die in de nacht geluiden hoort op het balkon!!!
  Aan haar bas te horen lijkt ze het formaat van een klein paard te hebben en doordat ze in haar boosheid alle haren overeind zet, lijkt ze twee keer zo groot. En ze is al geen kleintje. Dàt is lekker veilig!!!
  Je kussentje is schattig, daar moet ik om glimlachen!!
  Groet, Rya

 2. Hallo Margriet, Heb even bijgelezen op je blog! Gezellig! Nog heel erg bedankt voor je kerstkaart, ben er niet aan toe gekomen om een kaart terug te sturen, dus bij dezen nog heel veel handwerkplezier in dit nieuwe jaar, maar dat zal wel lukken denk ik. Ik hoop toch echt in dit nieuwe jaar één van de ontmoetingsdagen bij te wonen, zoals jij bij Merkwaardig, lijkt me zo leuk, en dat mis ik hier wel, al heb ik natuurlijk de wekelijkse quiltclub! Groetjes, Petronella

 3. Margriet zegt:

  Bedankt Petronella, voor het toewensen van ‘handwerkplezier’. En bedankt Rya, dat je reageerde dat je om m’n blogje moest glimlachen. “Handwerkplezier” is een groot goed en het is nòg leuker om het met elkaar te delen!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen