Maandblad voor handwerken 1956

Maandblad voor handwerken feb. 1956
Maandblad voor handwerken van februari 1956. Precies zestig jaar oud.pagina uit handwerken feb.1956
Er stond een lief gehaakt babyjasje in.
Dit oude nummer neem ik vandaag mee: ik ga een dagje naar iemand die vandaag zestig wordt.
Om te laten zien: zò waren onze moeders (ook) met handwerk bezig. En ze droegen ook hippe gehaakte hoedjes. Onderweg naar de jarige ga ik iets uit dit oude tijdschrift maken.

Ik ga vroeg weg, m’n zaterdagse nieuwsbrief publiceert zichzelf automatisch, en ik wens jullie een fijn weekend!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Klederdracht in de provincies

Tasjes

Bevrijdingsboei

Olifantenkussen

Reacties

  1. Leuk stukje met dit mooie baby-jasje. Mijn moeder heeft jarenlang een aantal gebreide baby kledingstukken bewaard. Helaas nu geen idee waar het is gebleven maar het zou me niet verrassen dat dit jasje er ook tussen zat, leuk ! Ik lees regelmatig je blogs met veel plezier en soms herkenning, mooi beschreven.

  2. Yvonne Quadflieg Walravens zegt:

    Ik blijf die “ouderwetse” kleertjes voor babies heel mooi vinden. Ik denk als ik het nu zou haken er toch moedertjes zouden zijn die dit hun baby aan zouden trekken. Gewoon omdat het iets anders is als kant en klare spulletjes uit een winkel.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen