Macramé: Dat wil ik ook eens maken

Oude boekjes macrame

Er zijn nu weer veel mensen die met betrekking tot macramé denken: “Dat wil ik ook eens maken”! Dit weekend kreeg ik twee bestellingen vlak achter elkaar waarbij het allebei ging om drie of vier macramé-boekjes. (Ik zeg wel eens: àls Boekjes Macramé mogelijkhedenmensen meerdere boeken tegelijk bestellen, dan gaat het heel vaak om macramé-boekjes of om weefboeken). Gelukkig kon ik beide bestellingen afhandelen, want sommige boekjes had ik dubbel of driedubbel of vierdubbel. Deze macramé-boekjes zijn vroeger op grote schaal gedrukt en dan is het ook makkelijker om er meerderen van te vinden voor m’n shop. Voordat ik ze op de post deed, maakte ik nog een foto van m’n voorraadje en nam ik me voor om er vandaag over te bloggen. En nu: zò frappant heb ik het nog niet eerder meegemaakt! Want precies op het moment dat ik één van deze boekjes in m’n hand had om er een nieuwe scan van te maken, komt er nòg een bestelling binnen en wordt precies dat boekje besteld.

Bij deze wat uitleg over waarom ik soms een nieuwe scan toevoeg in m’n shop (voor wie het interesseert). Als een boek besteld wordt, zet ik het op ‘verkocht’ en als ik dan weer een nieuw exemplaar vind, kan ik het weer ’te koop’ zetten. Boekjes Eenvoudig macraméAls een boek er precies eender uitziet als het vorige, dan verander ik de voorkant niet. Zoals bij de boekjes “Macramé mogelijkheden“, die zien er allemaal precies hetzelfde uit. Maar als een boek een nèt iets andere voorkant heeft, dan maak ik wel een nieuwe foto. Zoals bij de boekjes “Eenvoudig macramé“. Bij een andere druk verandert er soms iets aan de lay-out. Ik wil graag dat mensen precies kunnen zien wat ze bestellen. En overigens zijn dat ook de officiële regels: een klant moet kunnen zien wat hij koopt. Dus één van deze boekjes “Eenvoudig macramé” werd dit weekend besteld, en terwijl ik bezig was met een nieuwe scan, werd prompt ook dat andere boekje besteld. Dat stroomt lekker door!

Gelukkig heb ik ook nog een nieuw boekje om even onder de Boekje Dat wil ik ook eens makenaandacht te brengen. Een boekje wat ik zelf nog niet eerder had gezien, en wat de mooie titel heeft: “Dat wil ik ook eens maken!” Net als in die andere jaren-zeventig boekjes gaat het hierin om macramé, maar ook om wandkleden en lapjeswerk.

Bewaren

6 gedachten over “Macramé: Dat wil ik ook eens maken”

 1. Het boekje met oranje paard kreeg ik in de jaren 70 met Sinterklaas van mijn schoonvader. Helaas heb ik het gedicht wat hij schreef niet bewaard. Het boekje gelukkig wel. En nu macramé weer in is, zal ik het tevoorschijn halen en kijken of ik weer eens zal macrameeën.

 2. Hinke Mulder

  Ha, wat leuk,
  Ik lees eigenlijk iedere dag jouw blogje even door. Zo vlak voor het slapen gaan even lezen.
  Maar het was de afgelopen tijd druk en zo scrolde ik terug tot ik bij het blogje over de macramé boekjes kwam. Het kan niet anders dan dat het over mijn bestelling voor mijn dochter ging. Ze kwam een paar dagen thuis om mijn bijkeuken op te knappen en daarmee wat vakantiegeld te verdienen.
  Aan de ontbijttafel vertelde ze dat ze zo graag een bloemenhanger van macramé wilde maken maar geen patroon had. Stomverbaasd was ze dat ik met een paar drukken op de laptop een arsenaal boekje tevoorschijn toverde. Viel haar niet tegen van haar moeder. Hoe ik dat zo snel wist. Ja…. Dus toen aan de ontbijttafel boekjes uitgezocht die ze van mij als cadeautje uit mocht zoeken.
  Morgen komt ze op doorreis (als vrijwilligster) naar het Oerol festival op Terschelling, even langs en verheugt ze zich op het meenemen van de boekjes.

  1. Ja dat klopt, dat blogje was mede naar aanleiding van jouw bestelling! Wat een leuk verhaal! Over dat je dochter verbaasd was dat jij die boekjes had geregeld: Hà! Wij kunnen ook nog wel wat!
   Ik hoop dat de plantenhanger goed lukt. Je ziet ze nu ook weer bij intratuin, maar zelfgemaakt uit een jaren-zeventig-boekje is natuurlijk veel leuker!

 3. Hinke mulder

  Bij Ikea liggen nu ook bakken vol met dubbele plantenhangers.
  Wit koord en ertussen houten blokjes.

  Hinke Mulder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.