Macramé (oud en hip)

Macramé is onverminderd populair. De tijd dat de plantenhangers en uilen in typische zeventiger-jaren inrichtingen de boel opvrolijkten is allang voorbij en ook de associatie met alto-toestanden is er niet meer. We zien hippe hangers  in toonaangevende tuincentra en ik zag er ook één in de deftige Bijenkorf. Daar maakte ik dan maar eens een foto van.
Twee Engelse tijdschrift-achtige boeken en een compleet macraméboek heb ik om in m’n shop te plaatsen en deze zijn (vanwege de foto’s) juist wèl heel leuk vanwege de tijdsbeeld-associatie van de zeventiger jaren. Macramé past zich moeiteloos aan aan iedere tijd en omgeving. In één van deze publicaties wordt benadrukt dat macramé al duizenden jaren oud is en nooit zal verdwijnen. “It is one of the world’s oldest and most satisfying art forms. Without needles, hooks, or complicated tools, the student of Macramé can produce beautiful, artistic, or functional objects easily and enjoyably.”

Dus voor wie haast geen Nederlands tweedehandsboek meer kan vinden en het niet erg vind om de voorbeelden in het Engels te zien:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.