Malende molens, vliegende vlinders en groeiend gras

Ook de dag nà Hemelvaart is een dag om vrolijk te zijn! Vliegende vlindertjes, fluitende vogeltjes, bloeiende bloemetjes, malende molentjes. En hoog opgeschoten gras wat vraagt om een maaibeurt, maar die nog niet krijgt. Tot eind mei kijken we wat er gebeurt op ons grasveldje en verbazen we ons over alles wat er gebeurt. Vogeltjes nemen een duikvlucht en komen met grote insecten tevoorschijn die we daar eerder niet zagen. En lange halmen vormen mooie aren.

Dit borduurwerk is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van merklappen. Nadat de merklap-cultuur decennialang straks geregeld en streng geordend was, werd daarna de borduurruimte meer ingevuld met wat meisjes en vrouwen zelf wilden borduren. In 1991 borduurde iemand deze overvloed van voorjaars-vrolijkheid, met ook nog een zeilbootje erbij. Het alfabet bovenin is er nog wel, maar niet meer zo nadrukkelijk.

Vandaag dus een dag om alle letters een kleurtje te geven, of de hele boel door elkaar te gooien. Om je gras te laten groeien en de bloemetjes buiten te zetten.
Of om naar de tandarts te gaan, want het leven is nou eenmaal niet altijd alleen maar leuk. Maakt niet uit: de zon schijnt en de bloemetjes bloeien en het gras mag nog even verder groeien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.