Mandje met tulpen

Een foto met alleen maar dingen die ik twee weken geleden nog niet had!
Allereerst het tafelkleed. Dat zat in een doos met spulletjes en ik wilde het al in een textielzak doen om weg te doen. Maar ik dacht: ik heb het nou toch in huis, laat ik eens kijken hoe het op de keukentafel staat. Dus ik waste het, legde het op tafel en het bevalt me eigenlijk wel. Het geeft een lichte en nostalgisch sfeertje.

Dan de tulpen. Die zijn mijn ‘beloning voor goed gedrag’. Op vrijdagmiddag kreeg ik nog een bestelling voor een handwerkboek, terwijl ik nèt terug was van het postkantoor. Ik dacht ‘lekker klaar’ te zijn, en overwoog om die bestelling dan maar te laten liggen. Het was tenslotte al kwart voor vijf. Maar dan zou die mevrouw haar boek pas op dinsdagochtend bezorgd krijgen, want dan kwam eerst weer  het weekend ertussen. Maar als ik nog even naar de brievenbus zou gaan, dan zou ze het op zaterdag al kunnen ontvangen. Ik heb het al vaker gedaan, om op het laatste moment nog een bestelling op de post doen, en het is fijn om dan de volgende dag een blij mailtje te krijgen dat de bestelling al bezorgd is. Maar nu kreeg ik nog een extra beloning: achter het winkelcentrum zag ik dat iemand bezig was een partij bloemen in een container te gooien. Die waren al te ver open en niet meer verkoopbaar. En omdat ik toevallig nèt op het goede moment daar was, mocht ik wel een bosje.

Vervolgens het mandje. Gister wandelingetje gemaakt in de wijk. Dat mandje stond gewoon op de stoep, samen bij wat ander ‘afval’ wat overduidelijk daar stond om opgehaald te worden. O, wat een schooier ben ik!

En tenslotte mijn borduurwerkje. Dat was er kort geleden ook nog niet. Grappig dat sommige dingen zomaar vanzelf m’n huis voorjaars-klaar maken!

6 gedachten over “Mandje met tulpen”

 1. Kwestie van gelukje ( ook voor de tulpen) en het vermogen om smaakvol te combineren, Margriet. Dat is je heel goed gelukt.

 2. Prachtig plaatje zo. Mooi dat kanten kleed. mooie tulpen ook zonde om weg te gooien.
  En mooi geborduurd roosje…
  Een prachtig geluksdag

 3. Bedankt voor jullie reacties. Tulpen ‘redden’ uit de afvalcontainer geeft een heel aparte voldoening, en ik zou daar natuurlijk wel vaker in willen kijken. Maar die container zit op slot, en kennelijk hebben alleen winkels een sleutel. En ik denk ook niet dat het zin heeft om nog vaker op hetzelfde tijdstip van de dag daar naar de brievenbus te gaan. Het was een leuke toevalstreffer dat ik daar net fietste.
  En het is leuk als dingen mooi bij elkaar passen!

 4. Bloemen redden van de container. Ik mocht van een bloemist de bloemen die hij eigenlijk in de container wilde gooien. Deze bloemen zocht ik dan wat uit en wat nog echt wel goed was nam ik mee naar het zorgcentrum waar ik werkte en zo konden de bewoners bloem schikken. Het was grandioos, vooral omdat ik met al die bossen bloemen met trein en metro moest reizen. Nu kan ik nog steeds genieten van de herinnering aan die ochtenden bloemschikken. Jammer dat dit op een gegeven moment niet meer mocht. De bloemen moesten toch echt in de “bak”.

  Zo mooi hoe je elke keer je spullen etaleert. Prachtig!
  Groet, Tineke.

  1. Bedankt voor je compliment Tineke. En voor je reactie waaruit herkenning spreekt van die speciale voldoening die het geeft om ‘bloemen-uit-containers-te-redden’! Jammer dat het later niet meer mocht, al die reguleringen ook. Terwijl het zo leuk is om bloemen tot de bestemming te laten komen waarvoor ze gekweekt zijn: ervan genieten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.