Margriet Show

Aan het middelste tijdschrift heb ik zelf zulke goede herinneringen! Voor mij was het ook zo’n ‘O ja’-moment toen ik dat tijdschrift weer vond. Gelijk even doorbladeren naar dat éne patroon wat ik destijds gebruikte om voor m’n nichtje een trui te breien. Ik wilde brèien, in die tijd, alsmaar breien! Ik zorgde ervoor dat ik altijd wat op de pennen had staan voor in de trein naar m’n werk. Mooie herinneringen, altijd een breiwerk in m’n tas.

Daarom kan ik goed begrijpen dat anderen ook gericht op zoek zijn naar dat éne tijdschrift van vroeger waar een patroon in stond wat zijzelf of hun moeder gebruikten. Ik kreeg vaak mailtjes met toelichtingen waarom dat ene patroon belangrijk was, en soms was er een dankbaar mailtje als ze een bepaald tijdschrift in m’n shop hadden gevonden. Dat maakte het leuk om met die oude tijdschriften bezig te zijn. In het begin dacht ik wel eens dat ik een beetje raar was om met die oude tijdschriften bezig te gaan, maar dat hoef ik nu niet meer te denken. Wèl probeer ik me te beperken en niet allerlei onbekende tijdschriften in m’n shop te plaatsen. Maar wel dus deze tijdschriften van Margriet. Want hoe groter de oplage was van een bepaald tijdschrift, hoe meer vrouwen er herinneringen aan hebben.
Wat ik trouwens wel apart  vind is dat ik deze Breishowen van Margriet nog niet eerder was tegengekomen. Dan zullen ze dus toch wel vaak weggegooid zijn vroeger, waarschijnlijk omdat ze geen stevige voorkant hadden en dus eerder verfrommeld raakten.

En nu is mijn shop dus ook een soort Margriet Show geworden! Het doet me plezier dat ik zo vaak reacties kreeg van mensen dat ze het leuk vonden om m’n shop door te scrollen. Nu dus deze drie er ook nog even bij!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een dag vol kleur

Kruissteek motieven voor kerst

Gehaakt tasje in freestyle

Wol en katoen

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen