Materiaalpakketten Handwerken zonder grenzen

Materiaalpakketten Handwerken zonder grenzen
In de begintijd van het vernieuwende tijdschrift Handwerken zonder Grenzen, hoorde bij elke aflevering een materiaalpakket. In het tijdschrift stond dan een artikel waarin een bepaalde techniek werd beschreven, of een reportage over een ander volk die een bepaalde techniek toepasten. En in het bijgeleverde materiaalpakket kon je dat dan zelf uitproberen! Precies de goede lapjes, precies de goede handwerkstof, precies het goede garen of de wol of de zijde, en je kon gelijk aan de gang! Dit was de persoonlijke visie van het vernieuwende echtpaar Henk en Henriëtte Beukers, en wat hebben zij veel betekend voor de ontwikkeling van het handwerk. Zij hadden visie dat al die bijzondere technieken bewaard en doorgegeven werden.
Later was het toch niet meer vol te houden om die materiaalpakketten bij het tijdschrift te leveren, en ging het tijdschrift zònder die pakketten verder. Veel mensen die in die tijd een abonnement hadden, bewaarden hun pakketten zorgvuldig, en nu is het een jaar of veertig later en kom je af en toe dit oefen-materiaal nog eens tegen. Vooral als het nog in de oorspronkelijke doos zit is het extra leuk!
Ik heb een grote bananendoos met een stapel van deze materiaalpakketten. Die wil ik wel allemaal stuk voor stuk op m’n shop zetten, maar ik ga eerst vragen of er misschien een handwerkliefhebber is die dit in één keer wil kopen. Zie verder in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Het Mozaiek Handwerkboek

Borduren langs de rivier

Bier met kingfisher

Kunststijlen

Reacties

 1. Tineke Wesselink zegt:

  Ja ik heb wel interesse. Er heeft ooit een patroon van een herenhemd bij een HZG gezeten maar ik ben dat kwijt geraakt.
  Het gaat om aflevering 10. Het hemd staat afgebeeld op blz. 45.
  Ben zeker ook geinteresseerd in andere materiaalpakketten maar moet dan eerst nog even uitzoeken welke.
  Met vriendelijke groet
  Tineke Wesselink

 2. Francien Reijmers zegt:

  Hallo Margriet,
  Met veel plezier lees ik iedere dag je blog. Nu heb ik vorige week het blogje gezien van de materiaaldozen van Handwerken zonder Grenzen.
  Ik heb ooit uit een erfenis een aantal dingen gekregen die vermoed ik in die dozen gezeten hebben. Er waren n.l. een stapel prachtige blauwe lapjes bij. Folkore achtig. Heb jij zo’n doos daarbij zitten met blauwe lapjes? Ik hoor graag van je, met vriendelijke groeten,

  Francien

 3. NETTY JOLING-ENSINK zegt:

  Hallo Margriet,

  Ik heb belangstelling voor je hele bananendoos.
  Ik heb je een PB gestuurd,
  Ik hoor graag je reaktie,
  met vriendelijke groet,

  Netty

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen