Meeneem-breiwerk

Twee sjaals met kleurverloop om te breien

Zijn jullie nu ook nieuwsgierig naar “het breiwerk naast mijn stoel”, waar ik een paar dagen geleden over schreef? Het ligt daar ook helemaal verkeerd, naast m’n stoel, want het is juist mijn voornemen om vooral nìet te breien aan dat breiwerk terwijl ik thuis ben. Het is mijn speciale meeneem-breiwerk. Want het is handig om een handwerk te hebben klaarliggen voor als ik ergens naar toe ga waar ik kan breien. Dat kan trouwens niet overal, want die tikkende pennen worden niet altijd op prijs gesteld. Vroeger deed ik het trouwens stiekem in de klas: ik hield mijn breiwerk ònder de schoolbank en kreeg het zo klaar om een paar pennen te breien tijdens de scheikundeles. Dat  scheikundeuur was voor mij eigenlijk een schei-uit-kunde-uur en het breien hielp mij om dat uur door te komen. (Die woordspeling verzin ik trouwens nu pas terwijl ik dit schrijf; dat ik daar vroeger nou nooit eens op gekomen was!)

Maar misschien mag ik nu wat minder streng voor mezelf zijn en ga ik dit breiwerk toch maar eens thuis afmaken. Het ligt er al sinds november en het wordt een sjaal voor m’n man. En het vriest nu af en toe dus als ik wil dat dit breiwerk nog enig nut heeft, dan kan ik het beter afmaken!

Ik brei in de steek ‘Gerstekorrel’; daarin komt het kleurverloop garen het beste tot z’n recht en worden voor-en achterkant allebei hetzelfde. Eerst begon ik in paars, maar dat vond ik toch niet zo mooi voor een man. Dus nu overnieuw met bruin.

2 reacties op “Meeneem-breiwerk”

 1. He!
  Die bovenste sjaal lijkt bijzonder erg op de polswarmers die ik net klaar heb
  (ik schrijf er één van de volgende dagen een post over)

  De twee sjaals zijn prachtig.
  Houd jij ook zo van breien met motieven?
  (ben er gek van)

  Brigitte

 2. Hahaha, schitterend, zo’n woordspeling 😉

  De sjaals zijn allebei leuk! Die bovenste is wat gedempter, beter geschikt voor de meeste mannen, maar met nog genoeg kleurvariatie.

  Ik kijk weinig televisie, maar er zijn genoeg tv-programma’s waarbij je kunt breien, waarbij je niet ieder moment hoeft te kijken. Zo kun je wel uit je stoel breien toch?
  En verder in de trein, in de wachtkamer van de dokter, bij de kapper voordat ik aan de beurt ben, … 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013