Meimaand bloeimaand

En nu is het dan eindelijk die mooie meimaand! De ‘bloeimaand’, zoals Rie Cramer deze maand noemde. In de Ariadne van mei 1975 staat dit tafereeltje op de voorkant afgedrukt en verder in het tijdschrift staan foto’s van de andere drie maanden, waar ook een borduurpatroon van was gemaakt: juni zomermaand, oktober wijnmaand en januari louwmaand. Drie van deze oude patronen, inclusief die van mei bloeimaand plaats ik in m’n shop, want er zijn nog steeds liefhebbers voor.

In dat oude artikel stelt de redactie de vraag: “Wie is Rie Cramer? Dit vooral voor de jongere lezeressen, want de ouderen onder ons kennen haar versjes en tekeningen wel. zij werd geboren in 1887 en heeft in haar lange leven heel wat boekjes van zichzelf en andere geïllustreerd. Vooral de tekeningen van kinderfiguurtjes met tijdloze kleertjes, waarbij de contouren vrij zwart zijn aangegeven, spreken erg aan.”

En nu is het dan eindelijk die mooie meimaand! En kunnen we ervan genieten met een paar vrije dagen in het vooruitzicht!

4 gedachten over “Meimaand bloeimaand”

 1. Margriet, ik las je berichtje over de quilttentoonstelling in Westendorp, verleden weekend. Helaas niet geweest, was het vergeten te noteren. Gisteren naar het stadsmuseum in Veenendaal geweest, voor de tentoonstelling 100.000 bomen, nog tot 3 juni. Zeer imponerend. Groet, Titia

  1. Margriet Hof

   Hallo Titia,
   Bedankt voor de reminder om naar de tentoonstelling honderdduizend geborduurde bomen te gaan. Ik hoop dat het me nog lukt voor juni. Het is een project wat veel media-aandacht heeft gekregen en dan wordt je toch wel nieuwsgierig.

 2. Beerta Bosch-Wichers Hoeth

  Ik heb dat patroon en ben er ooit aan begonnen. Maar niet afgemaakt. Toch eens kijken of het nog ergens ligt. Er zijn meerdere net afgemaakte borduurwerken. Ik ben meer van beginnen.

 3. Margriet Hof

  Hallo Beerta,
  Hoe ver ben je al? Zie je het zitten om het alsnog af te maken?
  Meestal moet je voor zo’n groot project weer even inspiratie krijgen.
  Wie weet helpt het om te bedenken dat dit toch wel een ’tijdloos’ borduurwerk is. Na al die jaren spreekt het nog steeds aan. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.