Merklap 1987 van antiekmarkt

Merklap 1987 op antiekmarkt
Deze oude merklap kocht ik gisteren op de antiekmarkt. Hij is in 1987 geborduurd dus bijna Detail merklap 1987dertig jaar oud. De mevrouw die hem destijds heeft geborduurd, is misschien al overleden, en als degenen die haar huis moesten opruimen er niets in zagen, dan komt zo’n lapje in het tweedehands-circuit. Door hoeveel handen zou dit lapje nu al zijn gegaan? In ieder geval door mijn handen (ik maakte er zojuist een paar foto’s van, want ik zet het in m’n shop), en door de handen van de verkoopster. Ook zij is handwerkliefhebber: dat kon je aan alles zien op haar kraam. “Kom even hierachter in de schaduw staan”, zei ze toen we merkten dat het wel klikte. We praatten over haar spulletjes, en de soms ook wel overdreven frivoliteiten die er vroeger werden gemaakt. Daar had ze ook wat van liggen op haar kraam, en dat gaf aanleiding tot een leuk gesprekje. Ze had kant-geborduurde hoesjes liggen die bedoeld zijn om over een likeurglaasje te schuiven. Dat had ik nog nooit gezien. Vroeger bedachten ze ook wel gekke dingen…

Terug naar de merklap, die dus al door zoveel handen is gegaan. Hij werd ook Detail merklap 1987even in handen genomen door een paar mensen die vóór mij de kraam bezochten. Iedereen wil hem graag even bewonderen. En dat is ook het leuke van marktkramen en van internet: dan kunnen veel mensen hem even zien. Ik twijfelde: zal ik hem kopen of niet? Tijdens de vorige antiekmarkt had ik hem ook al zien liggen. Tja, de prijs ligt op zo’n markt natuurlijk wat hoger. Door veel mensen is ‘ie al bewonderd, tijdens deze zomerse antiekmarkten. Maar nog door niemand gekocht. Dus lag hij er nog. Voor mij? Ja, ineens pakte ik m’n portemonnee. Het praatje gaf natuurlijk de doorslag. En nu? Voor wie is hij nu? Voor jou? Misschien geeft dit blogje de doorslag…..?

En dan gaat dit mooie lapje weer over in andere handen. Vast ook de handen van een handwerkliefhebber.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Jute zakje

Tapisserie-kussens tussen Afrika-souvenirs

Kerstrozen flow

Huisdieren in kruissteek

Comments

  1. Update: een uurtje na het verschijnen van dit blogje was er inderdaad al een liefhebber voor dit leuke lapje en gaat het over ‘in andere handen’.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen