Merklapje uit Gouda

Het stadhuis van Gouda is één van de oudste gotische huizen in Nederland. Het komt uit de vijftiende eeuw. Mooi, die rode luiken!
Gisteren ontving ik per post een merklapje, wat een bloglezeres me had gestuurd. Ik mailde haar dat ik het gelijk de volgende dag mee ging nemen. Naar de stad waar het precies honderd jaar geleden is gemaakt!


Dus daar liep ik vandaag, met het oude merklapje in m’n tas. Ik zocht een bijzonder plekje om het te fotograferen en legde het in een nis van het oude stadhuis. Honderd jaar geleden woonde hier in de buurt dus een meisje die dit lapje borduurde. Ze borduurde wel de datum, maar niet haar voornaam.
Mooi, die rode letters en cijfers!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Prutsen

Handwerken zonder Grenzen

Folklore borduren

Tapisserietas bij standbeeld

Reacties

  1. HANNIE GAMLIELI zegt:

    MARGRIET,ONTROEREND DIT LAPJE.VEEL GROETEN,HANNIE

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen