Merkwaardig Motief per Maand (5)

Geborduurde rand oud hollandse motieven

Er was ook nog iets nieuws op de ontmoetingsdag voor borduursters: de presentatie van Merkwaardig Motief per Maand. Of het nu om quilten, breien of borduren gaat, het is de trend om wekelijks of maandelijks op internet patronen te publiceren van projecten waarvan het beoogde eindresultaat nog niet bekend wordt gemaakt. Voorbeelden zijn: Mysterie quilt, Randje per week, Kantje per maand, Crochet along. Het is steeds een verrassing welk patroon er de volgende week of maand volgt. Hele grote groepen handwerksters beleven plezier aan het uitvoeren van die projecten.
Nu heeft de commissie van Merkwaardig ook zo’n project uitgewerkt: Merkwaardig Motief per Maand. De aankondiging was vandaag en de start is officieel morgen: 1 februari. Het patroon verschijnt telkens op de website van de vereniging, en ook in hun tijdschrift.

Merkwaardig Motief per Maand

Degenen die vandaag in Nijkerk waren, kregen op papier de eerste rand mee. Die is in zwart afgedrukt, en zo kwam ik op het idee om bij dit blogje een foto te plaatsen van mijn eigen zwarte rand. Die maakte ik als tiener en ik weet het nog goed. Ik had maar een klein restje handwerklinnen en ik had maar één patroontje: dit kastelenpatroon. En ik had maar een paar strengetjes zwart en kocht van m’n zakgeld nog wat bij. Waarom ik dit vertel? Om het contrast aan te geven met de overvloed van patronen in deze tijd. Het is nu zò makkelijk om aan te sluiten bij al deze mogelijkheden.

En ook: om andere handwerksters te stimuleren om ook de jongeren eens zo’n patroontje aan te reiken. Voor mij was het maken van deze rand een eenzaam avontuur als zeventienjarige. Ik was de allerenigste van de hele school die zoiets maakte. Maar ik wou graag borduren en zocht in m’n eentje uit hoe dat moest. Maar met zulke leuke verenigingen op handwerkgebied doe ik bij deze de oproep: geef het ook door aan de jongeren dat dit er allemaal is!

(en hiermee stopt mijn verslag van deze dag)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.