Met m’n kinderen in een bootje

Met een fluisterboot voeren we over de Reeuwijkse plassen! Het was het meest perfecte weer (en dat gehaakte dekentje hadden we dan ook helemaal niet nodig, maar het stond wel gezellig). Mijn zoon en dochter trakteerden mij voor moederdag op een vaartochtje en het was zò mooi! Als gezin woon je vele jaren samen in een huis en zie je je kinderen opgroeien en dat zijn hele kostbare en soms ook intensieve jaren. Nu vond ik het heel fijn om nog een keer met elkaar ‘in een bootje’ te zitten, te genieten van het mooie weer en het mooie plekje, maar vooral ook van te zien hoe m’n kinderen volwassen zijn geworden. En te ondergaan hoe het nù is!

Het plannetje om te gaan varen werd de avond van te voren gemaakt en gelijk ging ik nog even naar de winkel voor broodjes en de volgende ochtend zorgde ik voor een picknick om mee te nemen. Daar ben je óók moeder voor, dat zit er gewoon in. Twee dingen die altijd standaard meegaan bij een ritje of een tochtje zijn mijn oude koffiekan en m’n oude gehaakte kussentje. Daar kon ik heerlijk tegenaan leunen en genieten van een paar mooie uren in een fluisterbootje en genieten van m’n (veranderde) gezin.

Vandaag is het pas echt moederdag (vanwege het weerbericht leek het ons handig om gister alvast te gaan varen), en ga ik naar m’n eigen moeder. Na vele jaren zorgen en betrokken-zijn is het mooi om zo’n dag als een ‘klein kussentje’ te ervaren. Even uitrusten en genieten van wat de jarenlange liefde en zorg tot stand hebben gebracht.
Allemaal fijne dag gewenst!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Op zoek naar speenkruid

Dagje weg

Monumenten (in kruissteek)

Boeken borduren met Cecile Dreesmann

Boeken van Cecile Dreesman

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen