Mijn allermooiste boek: Etnische motieven

Kussens met geometrische motieven
Het allermooiste handwerkboek wat ik heb is het boek van Mary Norden over Etnische motieven in Tapisserie. Ik hou van kleuren en strepen en geometrische motieven en ik heb gemerkt in de loop der jaren: de àllersterkste en mooiste motieven zijn de patronen die al honderden of duizenden jaren oud zijn en die volken en groepen in hun eigen culturen in duizendvoud hebben gebruikt en geperfectioneerd. Die motieven zijn zò krachtig! Lang geleden maakte ik mijn kussen met “Kaukasisch medaillon” (links op de foto), maar ik gebruikte nog Boek Etnische Motieven Mary Norden veel meer patronen uit mijn lievelingsboek. Ik heb het ongeveer honderd keer doorgebladerd en dat schreef ik pas ook al (in het blogje “Vleugels boven de Andes“). Deze week ging ik speciaal naar Deventer om nog een exemplaar van dit bijzondere boek op te halen want het was mijn wens om dit ook een keer op m’n shop te hebben.

En vandaag, op 12-12, bied ik dit mooie boek Etnische motieven in Tapisserie te koop aan. Voor 12 euro.
Ik heb m’n liefde voor buitenlands handwerk mede aan mijn vader te danken en vandaag is het in onze familie een gedenkdag omdat het zijn verjaardag was. Hij was zo’n uitbundige en karaktervolle man en vandaag denk ik weer met blijdschap terug aan al die bijzondere dingen die hij in z’n leven deed. De verre reizen die hij maakte, de boeken die hij schreef, de bloementuin die hij onderhield. Ik vind het fijn om aan hem terug te denken op 12-12 en ik vind het ook fijn om nu vandaag dit aparte boek onder de aandacht te brengen. Er zijn er niet veel van te koop (ik wou dat ik een hele stapel had) dus als je net zo van etnische motieven houd als ik, dan is dit een mooie kans voor een bijzonder boek.

Boek Etnische motieven

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Teddyberen breien

Geborduurde zondagsrust

Monumenten (in kruissteek)

Wintervoorraad

Comments

 1. Wat een bijzonder toeval, jouw vader was op 12-12 jarig en dat was ook het geval met mijn moeder. Helaas is ze jong overleden maar elk jaar herdenk ik haar.
  Als in het boek ook voorbeelden staan van kelim patronen, dan wil ik het graag bestellen.
  Prettig weekend en groet,
  T.

  • Wat bijzonder, onze gezamenlijke gedenk-datum!
   De patronen in het boek zijn het meest geschikt voor tapisserie of kruissteek, maar er is ook een patroon (van de Nevajo’s) wat mi.i. heel goed gebruikt kan worden voor de kelimsteek.
   Maar het is er niet specifiek voor beschreven.
   Ik mail je ook nog even apart.

 2. Patricia Caminada zegt:

  Mooie motieven. Zouden deze ook geschikt zijn voor Mozilla tassen?

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen