(Mijn) kussentje etnische motieven

De afgelopen weken was ik veel bezig met boeken over etnisch handwerk, en verzamelde ook wat etnische handwerkjes om me heen. Alles ligt hier nog in een kast in de kamer en daar geniet ik van. Ook dit kussentje wat ik zelf maakte, uit één van mijn lievelingsboeken: Etnische motieven. Dit motief heet “Vleugels boven de Andes“.

Ik kreeg een vraag van iemand die zelf ook zin kreeg om iets te maken maar niet wist waar ze zulke patronen kon vinden. Antwoord: in al die boeken, en dit vind ik zelf het mooiste boek. Ik heb het al heel lang (lang voordat ik met Tweedehandswerk bezig ging) en maakte er zelf diverse dingen uit. Hier heb ik er al eens eerder over geblogd en kun je mijn enthousiasme over dit boek (en over die mooie motieven uit verre landen) teruglezen.

Een kussentje, als symbool van rust. Vandaag is de laatste dag dat je wat kunt bestellen, en daarna gaat m’n shop dicht voor de zomer.
Wie weet wil je dit boek nog wel bestellen, want ik heb er weer één.

Pràchtig: al die mooie patronen van karakteristiek en klassiek, eigenzinnig en kunstzinnig handwerk. Over de hele wereld zijn de mooiste patronen ontwikkeld, de meest fraaie handwerken gemaakt, de hoogst authentieke volksuitingen. Nu in de zomer lekker genieten van al dat moois: om naar te kijken wat andere maakten en om zelf ook wat te doen.

Dit blogje is tevens de afsluiting van een periode van drie weken waarin ik elke dag blogde over etnisch handwerk en veel boeken toevoegde.

4 gedachten over “(Mijn) kussentje etnische motieven”

  1. Marie-Louise

    Dag Margriet, wat een wonderschoon kussentje! Als liefhebster van kussens, sprong dit vandaag in mijn oog! Tijdloos…en ijzersterk motief.
    Fijne vakantie en wellicht tot ziens…waar dan ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.