Mijn leeftijd hetzelfde als mijn geboortejaar

Vanaf vandaag is het getal van mijn leeftijd een jaar lang hetzelfde als de laatste twee cijfers van mijn geboortejaar!
Gister was ik jarig, en toen was op mijn verjaardag dat getal slechts één dag niet hetzelfde. Nu weer een heel jaar wel!
Vanaf 1 januari tot en met 30 december 2019 ben ik dus het hele jaar net zo oud als mijn geboortejaar.

Niet iedereen maakt dit mee. Als je in 1996 geboren bent, dan moet je dus 96 jaar oud worden om dat mee te maken.
Of als je in 2002 bent geboren, dan maakte je die overeenkomst al op twee-jarige leeftijd mee en dan zul je dat nog niet hebben begrepen.
Dus ik denk dat het extra leuk is om nu 59 te zijn!

Een kleedje met een randje van frivolité ligt al een tijdje op een mooi kastje in de kamer. Daarop een gehaakt kleedje en een broche. De blauwe zijden sjaal werd mij door mijn zussen toebedeeld toen we wat spullen van mijn moeder verdeelden. “Die is voor jou” zeiden ze. Natuurlijk dacht ik gister weer aan m’n moeder, want het was de eerste verjaardag dat zij me niet feliciteerde. Ze was er altijd trots op dat ik op oudejaarsdag geboren was. En ik was trots op haar. Ik vroeg me de afgelopen maanden nog wel af of ik haar dat voldoende heb laten weten.
Vast wel….
En anders moest ze het maar weten omdat ik gek ben op bijzondere dingen. Dat had ik van haar! Ik hoop dit jaar te genieten van een heleboel bijzondere dingen. En als ik heel eerlijk ben….. ik ben ook wel blij dat we deze jaargrens overgingen…..

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Poezieplaatjes en bloemetjes borduren

Vuurtorens op postzegels

Tradities op Sinterklaas

Oranje picknickkleed

Reacties

  1. Van harte gefeliciteerd! Heel bijzonder is dat met de getallen! Ook het kleedje is heel bijzonder
    Een gelukkig nieuwjaar!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen