Mijn website wordt ‘digitaal erfgoed’!

Een stop!
Een prachtige stop!
Een stop op een prachtige stoplap uit 1781.

Vijf jaar geleden begon ik met een interessante en boeiende reis in de handwerkwereld. Ik ging daar elke dag over bloggen. Over alles wat ik tegenkwam en kocht en zag en maakte. En ook over wat ik wilde verkopen. Naast de opbrengst van de boeken en spullen die ik verkoop is er gelukkig ook nog een andere ‘opbrengst’. Namelijk dat het heel erg leuk is om dit te doen! Uit de reacties die ik krijg merk ik dat ik anderen hiermee blij maak. Met de stukjes die ik schrijf, en met de boeken die mensen bij me kunnen bestellen. Dat vind ik bijzonder!

Voor sommige blogjes die ik schrijf doe ik wat research. Het is voor mij een ontdekkingsreis in de handwerkwereld. Ik geniet ervan om wat ik interessant genoeg vind voor andere mensen op te schrijven en te delen. En daar is de blogvorm uitstekend geschikt voor. Ik amuseer me hier dus al 5 jaar mee, en ben van plan om er nog even mee door te gaan.

En nu kreeg ik begin augustus zomaar een mailtje met een andere ‘opbrengst’. Ik kreeg een mail van de Koninklijke Bibliotheek. Zij schreven dat websites vaak waardevolle informatie bevatten, die niet altijd ook in gedrukte vorm verschijnt. De Koninklijke Bibliotheek is wettelijk verantwoordelijk voor het verzamelen, beschrijven en bewaren van in Nederland verschenen publicaties. En daar horen ook digitale publicaties bij. De KB ziet het als haar taak om ook sommige websites duurzaam te bewaren zodat ze door toekomstige generaties geraadpleegd kan blijven. Door technische veroudering, of doordat websites en blogs een hoge omloopsnelheid hebben, kan deze informatie anders verloren gaan.

Een ‘stop’ dus op het verloren gaan van digitaal erfgoed!

Ik vond het heel fijn om deze mail te ontvangen.
Mijn website en blog Tweedehandwerk is uitgekozen om te worden bewaard. Dat betekend dus dat mijn blog ook wordt gezien als ‘digitaal erfgoed’!
Over een paar dagen begint de digitalisering van mijn website en ik vind dat een mooie gedachte!

Al die uren die ik erin heb gestoken, al die research, al die foto’s die ik maakte …. het blijft bewaard!
Prachtig handwerk uit ons nationale verleden: ik vind het elke keer weer fijn om dat met anderen te delen.
Maar ook mijn blogjes en schrijfsels over mijn belevenissen met handwerk: het blijft bewaard…

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Gehaakt kledje op rode ondergrond

Gehaakt kleedje

Blij dat ik brei = Breivreugd

Gehaakte witte sprei: Kunsthaken

Naar een verjaardag

Reacties

 1. Margriet ,gefeliciteerd ! Je werk wordt waardevol gevonden .

 2. Gefeliciteerd!! Mooie beloning voor al je werk.

 3. Wat leuk ! Gefeliciteerd.

 4. Van harte gefeliciteerd!

 5. Wow, wat een eer. Gefeliciteerd !

 6. Gefeliciteerd Margriet!
  Geweldig dat het digitale erfgoed niet verloren zal gaan. Het is zo jammer dat hetgeen waar iemand jaren mee bezig is geweest ineens verloren zou kunnen gaan………….
  Ook ik kreeg half augustus een berichtje: Mijn website met van alles over Georges Moustaki wordt vanaf 13 september gedigitaliseerd door de KB.

 7. Rita van der Gaast zegt:

  Van harte gefeliciteerd met deze waardering, Margriet.
  Het is je van harte gegund en zeer verdiend.

  Kom vaak even langs om je blog te lezen en je verwijzing destijds naar Randje per Week heeft mij op meer Facebookgroepen gezet om te borduren in een groep, heel leuk.

  Fijn weekend!

 8. Krijg zojuist het blad Merkwaardig binnen en mijn geborduurde Spaanse lap is afgebeeld, bij het interview met Janita Mantel.
  Mijn meisjesnaam staat erop Henriette Roelfsema. ?
  Ik meen me te herinneren dat jij lid bent van deze vereniging, daarom meld ik het nog even, met gepaste trots.

 9. Wat een prachtige beloning voor al het werk dat je in de afgelopen jaren hebt gedaan!

 10. Wat leuk voor je,van harte gefeliciteerd.Bovendien vind ik het fijn dat je voorlopig nog door gaat.
  Dank voor alle blogjes.

 11. Diny Zimmer zegt:

  Wat fantastisch!! Van harte gefeliciteerd!!

  Groet van Diny Zimmer.

 12. Gefeliciteerd, Margriet! Met jouw eigen manier om allerlei aspecten van handwerk te belichten hoor jij daar zeker thuis! Mooi dat alles zo bewaard blijft!
  Hartelijke groeten van Digna

 13. Wat leuk dat dit bewaard gaat worden. Ik ken deze site en je blogjes nog niet zo lang, maar vind je verhalen erg leuk om te lezen. Fijn dat we hier handwerkboeken kunnen bestellen, die niet meer op de markt zijn.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen