Militair Museum in Soesterberg


Op de voormalige vliegbasis Soesterberg staat een imposant gebouw wat oprijst uit het dorre landschap. In het Nationaal Militair Museum is een grote collectie tanks, vliegtuigen en helicopters te zien en wordt de geschiedenis van de krijgsmacht verteld en getoond.


Het museum wil overbrengen dat vrede een niet vanzelfsprekend groot goed is. Het laat de waardevolle en vaak cruciale rol zien die de krijgsmacht speelt in de samenleving. Tijdens de opening in 2014 werd uitgesproken dat het museum ook te beschouwen is als een erkenning voor het werk van de Nederlandse krijgsmacht. Publiek wordt eraan herinnerd dat leger en vloot tot de oudste instellingen van de Nederlandse staat behoren.
De roerige geschiedenis van ons land, alsmede de ontstaansgeschiedenis, blijft ons boeien en bezighouden. Het ontroert en fascineert.
Op een hete dag in juli bezochten we dit museum en waren zeer onder de indruk.


We houden van bijzondere koffie-plekjes en onder de vleugel van een Fokker F27 van de Koninklijke Luchtmacht was een goede plek om nog een tijdje te zitten en na te praten en alles op ons in te laten werken. Vooral op een tropische dag was dit ook een bijzondere plek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.