Militair Museum in Soesterberg


Op de voormalige vliegbasis Soesterberg staat een imposant gebouw wat oprijst uit het dorre landschap. In het Nationaal Militair Museum is een grote collectie tanks, vliegtuigen en helicopters te zien en wordt de geschiedenis van de krijgsmacht verteld en getoond.


Het museum wil overbrengen dat vrede een niet vanzelfsprekend groot goed is. Het laat de waardevolle en vaak cruciale rol zien die de krijgsmacht speelt in de samenleving. Tijdens de opening in 2014 werd uitgesproken dat het museum ook te beschouwen is als een erkenning voor het werk van de Nederlandse krijgsmacht. Publiek wordt eraan herinnerd dat leger en vloot tot de oudste instellingen van de Nederlandse staat behoren.
De roerige geschiedenis van ons land, alsmede de ontstaansgeschiedenis, blijft ons boeien en bezighouden. Het ontroert en fascineert.
Op een hete dag in juli bezochten we dit museum en waren zeer onder de indruk.


We houden van bijzondere koffie-plekjes en onder de vleugel van een Fokker F27 van de Koninklijke Luchtmacht was een goede plek om nog een tijdje te zitten en na te praten en alles op ons in te laten werken. Vooral op een tropische dag was dit ook een bijzondere plek.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tapisserietas man met pijp

Basisboeken patchwork uit de begintijd

Borduurpatronen uit oude tijdschriften

Quiltjes Tulips en Roman Stripes in bos

Tulpen in het bos

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen