Miniatuur borduurwerkjes

Medaillons voor miniature-borduurwerkjes
Miniatuur-borduurwerkjes hebben een grote charme. “Small things have a fascination of their own”. Zo begint Boek Needlepoint miniatureseen Engels boek wat veertien leuke voorbeelden geeft voor schattige schilderijtjes. Vaak is het de combinatie van ontwerp, gebruikte steek, passepartout en lijstje. In de Victoriaanse tijd werden veel kleine werkjes met grote kundigheid gemaakt, dus als je zin hebt in iets kleins dan sta je in ieder geval in een traditie. Needlepoint Miniatures.

Een heel klein borduurwerkje inlijsten kan er gelijk een groots effect aan geven, ook al is het lijstje ‘maar’ van vergulde kunststof. Ik vond deze drie lijstjes en één nog als pakketje op verschillende plekken, maar nu zijn ze weer bij elkaar. Voor wie alleen de medallon-lijstjes wil gebruiken voor een eigen borduurwerkje, of voor wie zin heeft om de vierde zelf te borduren. Gauw klaar, en toch iets leuks.

Ze zijn gefotografeerd op een oud patroon: om te laten zien dat ze ècht klein zijn: 5 cm. hoog.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

1 reactie op “Miniatuur borduurwerkjes”

  1. Hallo Margriet ,ik heb ze vroeger in die houten ronde gordijnen ringen geborduurd en onder het borduursel op gevuld met een watje, kwam het zo mooi naar voren .Verhip ik heb er weer zin in om wat te gaan maken en aan mijn dochter ze terug vragen?wie weet !!met vriendelijke groet Sija van riel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013