Mislukte tafelkleed-foto’s

Het is nu zo donker ’s morgens, het duurt eindeloos voordat het licht genoeg is om foto’s te maken. Daarom scroll ik nog eens door mijn mapjes met afgedankte foto’s. Ik kom deze tegen, uit 2014. Toen had ik bijna een jaar geblogd op Tweedehandswerk, maar merkte nog elke dag dat het echt niet zo makkelijk is om goede foto’s te maken. Deze mand met peren brengt het weer in m’n herinnering. Ik had de peren van m’n zus gekregen en had veel zin om daar wat mee te doen. En ik wilde graag een paar mooie geborduurde tafelkleedjes laten zien.

De eerste foto’s mislukten, omdat er teveel achtergrond op kwam, wat de aandacht afleidde. Daarom pakte ik een groot vel wit papier en boog dat aan het einde omhoog. Zo zag je de achtergrond niet meer. Maar daarmee was het probleem niet opgelost: het was nog steeds geen goede foto. Want een ander die deze foto voor het eerst ziet, begrijpt er waarschijnlijk niks van waarom die kleden met een bocht omhoog gaan.

Ik probeerde het nog met een paar andere kleedjes, maar het werd helemaal niks. In het echt stond het wel leuk, die mand op die tafelkleden. Maar ik kreeg het niet goed op de foto. Bovendien trekt die mand teveel aandacht, waardoor niet duidelijk is dat het eigenlijk ook om het tafelkleed ging. Dat was ik dus nog allemaal aan het leren, in die begintijd.

In m’n enthousiasme om mooi handwerk in een passende omgeving te laten zien was ik zelfs al eens naar een meubelwinkel gegaan. “Mag ik hier misschien even een kleedje op tafel leggen voor een foto?” “Geen sprake van!” kreeg ik te horen. Ok, dat was dus al heel wat jaartjes geleden. Zulke dingen vraag ik nu niet meer. Maar ik weet nog steeds niet goed hoe ik die geborduurde tafelkleedjes mooi op de foto krijg. Jullie een idee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.