Mode in HongKong

Uitzicht op (een deel van de stad) HongKong. Mijn man en dochter waren daar een tijdje. Dit was hun uitzicht vanuit hun verblijf.

En hetzelfde uitzicht, maar dan bij avond. Niet slecht, vanuit je slaapkamer!
Ze vonden het een fascinerende ervaring! Voordat de conferentie begon, hadden ze bijna een week om de stad te verkennen. De warmte, de regen, de vlinders, het eten, de hoge gebouwen, de winkelcentra, de airco, de parken…. De totaal andere cultuur! Ik was thuis en kreeg bijna elke dag foto’s toegestuurd, maar op m’n blog laat ik pas wat zien nu de reis weer voorbij is. De bovenste foto’s zijn van m’n man; hij houdt van overzichtsfoto’s.
De onderste foto is van m’n dochter. Zij houdt ervan om te zien wat er allemaal in de winkels wordt verkocht. Ik kreeg ook foto’s van foodmarkets en nog veel meer. Alles bij elkaar heb ik door de foto’s en de verhalen nu ook een beetje een ‘beeld’ gekregen.

Ik heb nog twee gidsen over oude Chinese kleding. Als een soort illustratie hoe wij hier in het westen ook altijd geïntrigeerd zijn geweest door de Chinese kleding en cultuur. Af en toe organiseerden musea tentoonstellingen waarin de traditionele kostuums in volle glorie te zien waren.

Maar de tijd is niet stil blijven staan. Ook in China en HongKong niet. Traditionele dracht heeft allang plaats gemaakt voor haute couture en modieuze en internationale mode. Van de traditionele dracht was helemaal niks terug te zien. Niet dat dat verwonderlijk is, maar ik probeer er even een blog-draai aan te geven. Als het je interesseert wat er in de tachtiger jaren door musea in Brussel en Utrecht werd tentoongesteld over Chinese kostuums en Chinese Mantsjoekleding, dan heb ik nog deze twee uitgaven in m’n shop.

Voor mij hadden de reizigers ook wat meegenomen. Ik ben dol op handwerk-souvenirs uit de hele wereld!

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handwerk in uitvoering

De handwerkwereld is volop in beweging!

Borduren in rood en blauw

Historische bus op quiltroute

Contact en verbinding

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen