Moestuin-maatjes en een patroon van een geurige kruidentuin

De zaadjes in de gratis moestuinbakjes zijn wel allemaal opgekomen, maar de zaailingen zijn niet goed genoeg om te verspenen. We hebben de bakjes vrij laat in het voorjaar gekregen en de groeiachterstand haalden ze niet meer in. Op deze zaterdagochtend was het tijd om de vensterbank een veeg te geven en toen vroegen we ons af: terugzetten of niet? “Zullen we ze maar wegdoen? Het gaat waarschijnlijk niks meer worden.”

Op deze zaterdag wilde ik ook eens bezig gaan met een paar mappen met oude borduurpatronen. Zelfde verhaal: eigenlijk niet goed genoeg om ze in m’n shop te zetten. De originele patronen wel, maar ik heb ook veel copieën van patronen, die in een grote doos zaten die ik van iemand kreeg. Hiervan denk ik ook: “Zal ik ze maar wegdoen? Het gaat waarschijnlijk niks meer worden.”

Maar het is toch even die twijfel hè? Net als bij die plantjes. Dan denk ik: ze hebben al zoveel water en verzorging gehad, en ze zijn al zover gekomen, zal ik ze niet toch een kansje geven?
Bij de patronen denk ik: Iemand heeft ze al zo lang bewaard, netjes gesorteerd in mapjes, en misschien is er toch iemand die juist op zoek is naar dat ene patroon.

Het patroon van de Geurige Kruidentuin bijvoorbeeld. Het was vroeger een bekend patroon, en het is zéker nog wel bruikbaar. Maar ik zit er toch wel mee dat het een copie is en niet het origineel. Wat vinden jullie?

5 reacties op “Moestuin-maatjes en een patroon van een geurige kruidentuin”

 1. Juist omdat het een kopie is, is het handig. Ik kopieer altijd de originele patronen, kan de kopieën aan elkaar plakken (ivm overzicht), en het origineel blijft netjes, zeker wanneer het grotere vellen zijn. Ik ben namelijk niet altijd heel netjes met de patronen en zeker wanneer het een groter project is hebben ze wel eens wat te lijden.

  1. Margriet Hof

   Bedankt voor je reactie! Dit is voor mij wel een goede aanvulling op mijn overwegingen.
   Mijn invalshoek was dat ik geen copieën in m’n shop wil hebben, want copieën zijn vaak per definitie ‘illegaal’. Maar jouw invalshoek dat een copie vaak veel praktischer is, is zéker ook een heel terecht punt!
   Dus ik kan nog eens overwegen wat ik met al die copieën van patronen wil doen.

 2. Marjo Bijker

  Beste Margriet,
  Ik zou zeggen heel jammer om de patronen weg te doen. Laat iedereen die een patroon nodig heeft en ze wil maken er vooral van genieten. Veel plezier.
  Hartelijke groet van Marjo

  1. Margriet Hof

   Hallo Marjo,
   Ja, die invalshoek is er ook. Als de copie tòch als gemaakt is, dan kan ik er inderdaad het beste iemand anders nog een plezier mee doen. Over een tijdje ga ik aan m’n voorraad oude patronen beginnen, een hele uitzoekerij.

 3. Annemiek Mulderij

  Hallo Margriet,

  Hoe zit het met copyright ? Kopieën voor jezelf, die je maakt van een patroon dat in je bezit is mag maar kopieën verkopen ? Veel ontwerpers zijn daar niet blij mee….

  Hartelijke groet,
  Annemiek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013