Mooie schotels op oude geborduurde kleedjes

Mooie gerechten en dan een mooi tafelkleedje erbij om er nog meer van te genieten. Met kerst maakte m’n dochter een gerecht met geitenkaas als basis. Het was een plaatje om te zien en hij smaakte èrg lekker. Er was nog een granaatappel over en nu maakte ik het vanmiddag nog een keer.
Nu ik de foto’s vergelijk zie ik dat ik niet zo netjes ben: bij mij geen keurige streepjes van pistachenootjes maar gewoon alle granaatappelpitjes erbovenop gedrukt. Maar wel weer hetzelfde kleedje erbij, geborduurd met tientallen roosjes. Dat was ik al vergeten dat ik dat met kerst er ook bij had.

Het is wel een groot contrast met m’n blogje van vanmorgen. Wij mogen bezig zijn met fijne/mooie/lekkere dingen, terwijl elders…. Misschien dat we er vanavond wel over praten met onze visite. En dat we dan merken dat iederéén zo af en toe die contrasten beleeft. Enerzijds huiveren over wat er allemaal gebeurt in de wereld. Anderzijds de dankbaarheid jegens onze rijkdom.

Oude geborduurde kleedjes, lekkere vruchten en nootjes uit verre landen….. het is ook eigenlijk best véél allemaal waarvan wij hier mogen genieten. Ik neem me weer voor dat het nooit ‘gewoon’ mag worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.