Motieven voor verschillende technieken

Patronen en motieven voor handwerken kunnen voor meerdere technieken gebruikt worden.
Dat komt het duidelijkst uit bij patronen voor filethaken die ook geborduurd kunnen worden (en andersom).
Soms kom ik ook een toepassing tegen die ik verrassend vind. Zoals vanmorgen. Op maandagmorgen maak ik de bestellingen van het weekend klaar om op de post te doen, en vaak blader ik dan een besteld boekje nog even door. Zo raak ik steeds meer thuis in al die handwerkboeken!
Het boekje Damast op vier schachten was besteld, en ik zag een bekend motief: dit had ik vorig jaar ook eens geborduurd, uit het boek Moderne kruissteekmotieven. Je moet je eigenlijk helemaal niks aantrekken van de titels van handwerkboeken. Want zou dit motief nou ècht ‘modern’ zijn geweest? Ik denk ook al niet ten tijde dat dit boek voor het eerst werd gepubliceerd. Het is waarschijnlijk een oud Peruaans motief, maar in beide boeken staat dat er niet bij.
Het bezig-zijn met oude handwerkboeken is gewoon een leuke ontdekkingstocht! Ik kom telkens weer wat tegen wat me intrigeert of waarin ik aanleiding zie om nog wat te schrijven en te laten zien. Deze week extra veel om nog even te laten zien, want ik ben bezig met een terugblik. Voor dit blogje dus: oude motieven zijn leuk, en je kunt ze op meerdere manieren verwerken!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Lost in the world

Patchwork-boeken

Vroeg op weg

Ikea kast met handwerkboeken

Comments

  1. Annie van den Assem zegt:

    Hallo Margriet,
    Ja, je moet je niets aantrekken van de term “klassiek” of “modern” .
    Maak gewoon wat jij mooi vind, en geniet vooral van het maken.
    Dat verzet de zinnen, maakt je hoofd leeg en je hebt nog een mooi resultaat ook.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen