Muismat als een tapijtje

Het valt niet mee om weer aan het werk te gaan, na de aankondiging van een complete lockdown. Om mijn man te bemoedigen, bracht ik zojuist een kop koffie naar zijn werkplek op zolder. “Haal jij je koffie ook even op, zei hij, ik heb nog vijf minuten voor het volgende overleg.” We dronken samen koffie en ik bewonderde zijn nieuwe muismat. Die had hij ergens bij iemand gezien, en zelf ook gelijk besteld. “Ik heb er voor jòu ook één, zei hij, maar toen waren de vijf minuten op en kon ik zelf de aanwijzing opvolgen om die te pakken. Die muismat ligt nu voor het eerst naast me. Ik gebruikte er eerder nooit één. Maar deze is wel heel erg leuk!

Dus dat moeten we dan maar doen. Onze moed weer bij elkaar schrapen, blij zijn met alles wat we wèl hebben, aanwijzingen opvolgen om lichtpuntjes te zoeken in eigen  huis, en nog even aan het werk gaan. Sterkte gewenst voor iedereen voor wie de omschakeling moeilijk is en de teleurstelling groot!

5 reacties op “Muismat als een tapijtje”

 1. oh, ik heb dezelfde koffiekop! Gekocht met mijn moeder toen we voor de laatste keer koffie gingen drinken bij kasteel sypesteyn.

  1. Wat leuk dat jij dezelfde mok hebt! En dezelfde mooie herinnering aan kasteel Sypesteyn (want daar kocht ik ook de onze!)

  1. Hallo Bep,
   Wat leuk dat je ook zo’n tapijtjes-muismat hebt! Ik vind hem ook verrassend fijn in gebruik!
   Eerder wilde ik nooit een muismat, maar deze is ècht heel prettig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013