Naaldbindnaald

Sommige bestellingen blijven me bij.
Zoals vorige week. Ik ging een dagje bij m’n zus op bezoek en vlak voordat ik weg zou gaan kwam er nog een bestelling van iemand uit hetzelfde dorp als waar m’n zus nu woont. Na een bestelling stuur ik altijd een mailtje met een tekst zoals: “Het boek gaat vandaag op de post.” Maar dit keer schreef ik het nèt iets anders: “Het boek gaat vandaag uw kant op…..” Ik dacht: ik zie wel hoe het loopt! Ik pakte het boek, stopte het in een envelop, schreef het adres erop en nam het mee. Postzegels voor de zekerheid in m’n tas, voor als mijn plannetje niet zou lukken. Maar het lukte wèl!

Ik had een leuk dagje bij m’n zus en ’s middags vroeg ik: “Mag ik je fiets even lenen?” Het bleek dat het adres van de mevrouw die het boek had besteld, maar 400 meter bij m’n zus vandaan was! (Ik had het dus ook wel kunnen lopen, maar ik hou ervan om nieuwe plekken te verkennen). Ik belde dus aan en zei: “U heeft vanmorgen een boek bij mij besteld, ik kom het even brengen!” En dan genieten van dat enorm verbaasde gezicht! En het leuke praatje wat je dan krijgt! Dat is echt genieten!

Een andere bestelling die mij bij blijft was na onze vakantie in Noorwegen. Het was zo warm dat je eigenlijk alleen maar in een stoel kunt zitten en ijsjes eten. Toch plaatste ik weer eens wat in m’n shop, zoals ik de afgelopen jaren telkens deed. Ik maakte een blogje over ons bezoek aan een Vikingcentrum in Noorwegen en vertelde over het Naaldbinden wat daar volop in de belangstelling stond. Ik kocht daar een boek (want ik wist dat die in Nederland schaars zijn) en plaatste dat in m’n shop. En toen ging ik buiten zitten. Met een ijsje denk ik, maar dat weet ik niet meer. Even later ging ik weer naar binnen (het was buiten te warm) en liep langs de computer. Het boek was binnen 10 minuten al besteld! Dat vond ik zò frappant!

Nu dan nu nog een keer iets leuks: een echte naaldbindnaald! Ook uit het Vikingcentrum. Hij is gemaakt van been, en zo hoort het ook. Door echte (hedendaagse) Vikingen, die precies weten hoe dat moet. Ben benieuwd of die ook zo snel besteld gaat worden.

Bij deze: Hartelijk dank voor al jullie bestellingen in het afgelopen jaar!
Ik heb er soms heel veel plezier mee gehad! Er waren wendingen en toevalligheden en leuke ontmoetingen en daar heb ik volop van genoten!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oude Ariadne’s

De ‘dimensions’ van Engeland

Muts op de fiets

Volop haakplezier

Comments

 1. anneke broos zegt:

  ik wens jou en de jouwen veel heil en zegen in het nieuwe jaar en voor mijzelf veel leesplezier.
  Een warme wintergroet,Anneke*

 2. Mooie kerstdagen gewenst, Margriet, en een rustige jaarwisseling 😉
  Hartelijke groeten van Digna

 3. In de restanten van mijn moeder heb ik een gelijkaardige naald gevonden. Bij deze weet ik nu dat het een naaldbindnaald is. Maar kan er mij ook iemand vertellen waarvoor zo een naald wordt gebruikt. Dank je wel en aan iedereen : warme eindejaarsdagen met heel veel handwerkplezier

  • Margriet Hof zegt:

   Bijzonder dat je ook zo’n naald hebt gevonden in de spulletjes van je moeder. Van hout of van been?
   Vanwege je vraag heb ik nog twee links toegevoegd aan m’n blogje, die verwijzen naar eerdere blogjes over naaldbinding. Met behulp van deze naald kan een zeer vast weefsel worden gemaakt.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen