Naaldenmapjes rozen

Twee leuke rozenmandjes van karton blijken naaldenmapjes te zijn als je ze openvouwt.
Het dekbedhoes waar ik ze op legde zou ik eigenlijk moeten strijken (maar geen zin). In plaats daarvan ging ik naar de schuur en vond nog wat plastik rozen. “Zie je wel dat die ook best leuk zijn?”

2 gedachten over “Naaldenmapjes rozen”

 1. Dag Margriet,

  Dat mapje linksboven ken ik. Het ligt nl. in mijn handwerkdoos. In 1988/1989 woonde en werkte ik in Mozambique. Land in burgeroorlog, amper eten te koop laat staat gebruiksgoederen. In het lege warenhuis, restant van de Portugese bezetting, vond en kocht ik het rozenmapje uit de Czech Republic. In de loop der jaren heb ik twee naalden gebruikt, maar verder is het intact gebleven. Heb nooit afstand kunnen doen van het mapje omdat het zo’n speciale aankoop was. Wat bijzonder om het nu op je blog terug te zien.

  Veel groeten,
  Margreet

  1. Dat kan ik me goed voorstellen, dat je dat mapje wilde bewaren! Via welke wegen zou dat rozenmapje al in Mozambique terecht zijn gekomen vóórdat je het kocht? Ooit was er dus iemand die het kon inkopen en het wel wat vond voor het Portugese warenhuis. Bijzonder, zo’n verhaal!
   En het lijkt me dan ook een leuke verrassing dat je zo’n zelfde mapje dan bij mij op m’n blog vond. Wie weet bestelt iemand het bij mij, en dan kan ik erbij vertellen dat ik het van een mevrouw heb die dit soort naaldensetjes verzamelde, maar hoe zij er dan weer aan kwam weet ik niet. En zo maken die mooie spulletjes heel wat omzwervingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.