Naar de lucht kijken

De zee bij De Panne was saai en stil toen wij er waren. Niet zo boeiend. Ik lag op m’n rug op het zand en vond de lucht wèl spannend!

Soms kun je ook veel beter naar de lucht kijken (dan naar het land of de zee). De lucht geeft ruimte en rust. Eindeloos veel ruimte! Omhoog kijken dus, en dat kan overal, niet alleen op het strand. Ik doe het elke dag, ook thuis. Even naar de lucht kijken, naar de blauwe of de bewolkte hemel.

Deze twee fabeldieren in Assissich borduurwerk (op een oude theemuts) kijken ook omhoog. “Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy, want daar is de blauwe lucht!”

2 gedachten over “Naar de lucht kijken”

 1. Janneke Schulp

  Beste Margriet,
  In het voorjaar waren wij in de Westhoek en bezochten het deprimerende De Panne met de lelijke hoogbouw. Ertegenaan ligt een mooie wijk met prachtige vroeg negentiende-eeuwse huizen.
  Op de site de-lage-landen.com staat een youtubefilmpje: De Dumontwijk in De Panne.
  Janneke

  1. Margriet Hof

   Hallo Janneke,
   Dat vind ik altijd leuk om een reactie te krijgen van iemand die op hetzelfde plekje is geweest. Ja, deze plek is wel een voorbeeld van hoe het niet mooi is, met die vele hoogbouwflats. Ik troost me dan maar met de gedachte dat daar dan nu een heleboel mensen wonen die elke dag kunnen uitkijken op de zee. Het zal ze vast wel alleen om het uitzicht te doen zijn, want het strand was toen wij er waren uiterst rustig, terwijl daar toch zòveel mensen vlakbij wonen. Dat vond ik wel gek.

   De wijk met de mooie 19e eeuwse huizen: daar vlakbij hadden wij onze auto geparkeerd. Die wijk ademde nog de grandeur van vroeger. Heel leuk het filmpje wat je erbij noemde; ik heb het gelijk bekeken en geeft veel uitleg en een mooi beeld. Nog een recent filmpje is het ook nog. Aanrader voor anderen die ook een keer naar dit strand bij De Panne willen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.