Narcissen bij hexagonnen

Het was een somber en regenachtig weekend, maar ik had gelukkig een bos narcissen staan. Op vrijdag had ik een een paar bosjes ‘potloodnarcissen’ gekregen van Annemiek. Eerst vielen ze nog bijna om in de vaas, maar op zondagmiddag was de helft al opengegaan en was het tijd voor een foto. Het stadium waarop een deel nog in de knop zit, en een ander deel al opengebloeid is, vind ik zelf het mooiste. Dan moet je ook niet te lang wachten met een foto anders is het één grote gele bloempartij en dat zou de achtergrond teveel overheersen.

En zijn jullie nog meer benieuwd naar de overwegingen bij deze foto? Ik zal eens laten zien hoe ik daar eerst een stellage voor bouw als ik zo’n compositie wil maken. In m’n bijkeuken bewaar ik wat oude planken en wat hardboard wat ik soms gebruik. In dit geval prikte ik de het onafgemaakte hexagonnen-quiltje erop. Het was niet in één keer goed dus ik draaide het een paar keer totdat de stoffen en de echte bloemen in evenwicht waren. En ik verhoogde de vaas, zodat de bloemen ter hoogte van het midden kwamen.
Zò ziet het er dan soms uit als ik even bezig ben.
En nu weer bezig met andere dingen: naar de beugel-controle. De narcissen zijn vannacht nog verder opengegaan dus ik ben blij dat ik die foto gister al maakte.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Oefenlapjes in een oude multomap

Tapisserietasje

Oude Ariadnes uit 1975

Borduurmotiefjes kerst

Comments

  1. Hoi, Margriet, wat een heerlijk plaatje, de lente die er aan komt. Nog leuker, als je op het moment dat ik je blog bekijk er een hexagonwerkje voor me ligt!

  2. miekequilt zegt:

    En hier ligt ook een hexjesquilt in wording. Die van jou is enig met die streepjes. Hier geen narcissen trouwens, ik ben erg allergisch voor bloemenluchtjes.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen