Natuur-borduurpatronen

Op een dag midden in de zomer gingen we even naar het hoge water kijken bij de rivier. En we liepen langs een boekenmarktje in het hanzenstadje. Zo jammer dat de grootste boekenmarkt dit jaar opnieuw niet doorging. Dan maar naar dat kleine marktje. Ik wil toch ook wel weer eens wat leuke dingen kopen. En gelukkig, ik vond iets! Iets wat ik nog niet eerder had gezien: een map met vier boekjes kruissteekpatronen van de bekende Deense ontwerpster Gerda Bengtsson.

Op de basaltkeien gingen we even zitten. Ik bladerde de map gelijk door want deze patronen vind ik zelf ook prachtig. Van elke plantje is precies de essentie weergegeven waaraan een plant herkend kan worden en al het andere is weggelaten. Zo ontstonden die stijlvolle patronen die al tientallen jaren natuur-borduursters aanspreken.

Nu heb ik zelf die map lang genoeg kunnen doorbladeren, je zou alles wel wel willen borduren, maar hij was bedoeld voor m’n shop. Dit zijn de ècht mooie patronen, geordend per seizoen. De herfst is al weer aan de beurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.