Nederland aan de wand

Mies Bloch, de ontwerpster van deze borduurwerken, die konden dienen als wandversiering, had veel oog voor alles wat typisch Hollands was en is.
Haar ontwerpen droegen eraan bij dat al die oude gewoontes en gebruiken, spulletjes en siervoorwerpen niet alleen als ‘ouderwets’ werden gezien, maar als waardevol erfgoed uit een lange Nederlandse traditie.
Bij de aankondiging van het borduurwerk met uithangborden, stond ook bij de beschrijving dat de jammer genoeg al bijna uit het straatbeeld waren verdwenen. Maar wat er nog wàs, dat moest worden vastgelegd!

Een merklap nieuwe stijl, dat was het eigenlijk. Met allerlei Hollandse symbolen en tafereeltjes.
Later werd dit ontwerp ook nog ietsje anders aangeboden.

Deze wandlap met maandtafereeltjes en de oude maandbenamingen paste ook helemaal in de reeks ontwerpen. En sprak veel mensen aan.
Dit waren allemaal bewaarde tijdschriftvelletjes, die ik in de loop van ongeveer acht jaar bij elkaar heb gespaard. Het gebeurde vaak dat mensen iets uitscheurden wat ze later nog eens wilden maken, maar het gebeurde ook vaak dat dat er dan niet meer van kwam en dan werden die velletjes alsnog weggegooid. Er zijn maar weinig van deze tijdschrift-afbeeldingen bewaard, maar déze heb ik om nu te laten zien. Helaas heeft niemand het jaartal opgeschreven op die velletjes, maar we kunnen ervan uitgaan dat het meeste in de zeventiger jaren is verschenen, in tijdschrift Margriet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.