Nederland is ziek

Gisteravond keken zeven miljoen mensen naar de historische toespraak van de minister-president. Hij sprak het land toe vanwege de corona-crisis waar we nu allemaal inzitten. De premier baseerde zijn woorden op de wetenschappelijke onderbouwing van deskundigen en zei in zijn toespraak dat een groot deel van Nederland besmet zal raken met het coronavirus. Hij benoemde de diverse maatregelen die al genomen zijn en zei dat nog verdere beperkende maatregelen kunnen komen. De economische gevolgen van deze crisis zullen groot zijn.

Vorige week sloot ik na de eerste speech van de premier mijn webshop, maar er waren nog een paar bestellingen. Gister gingen deze laatste bestellingen op de post. O.a. een paar oude Ariadnes. Daarbij zat ook de Ariadne van september 1965. Die had ik dubbel, dus daar maakte ik een foto van. Op de voorkant en het werkblad een borduurpatroon van de landkaart van Nederland. Het land waarin de verschillen altijd goed te zien zijn geweest, maar waarin nu ook de saamhorigheid wordt beleefd dat we mèt elkaar in deze crisis zitten.

Terwijl ik dit schrijf, belt de buurvrouw bij me aan om te vragen of ik straks een groot pakket wil aannemen wat ze gelijk na de toespraak heeft besteld en nu dringend nodig heeft. Zelf moet ze nog even naar haar werk om daar alles op slot te doen. Bij al die drukte (ook bij de post) leek het mij vorige week (en nu nog steeds) beter om mijn eigen webshop even dicht te doen. Straks zien we wel verder. Dus als je deze andere Ariadne-met-de-landkaart wilt bestellen, dan graag nog even uitstel. Nederland is nu ‘ziek’ en moet eerst gestabiliseerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.