Never waste a good crisis

Op mijn buro staat een kalender met voor elke dag een andere spreuk. Voor vandaag staat er:
“Een pan met eten waarin vaak geroerd wordt zal gelijkmatig en goed gaar worden. Zo is dat ook in het leven: een leven dat regelmatig door elkaar wordt gehutseld heeft meer kans om een goede balans te vinden.”
Dat wist die uitgever van die kalender natuurlijk niet, dat we wereldwijd in voorjaar 2020 allemaal flink door elkaar gehutseld werden! Ik vond dit een mooie spreuk om vandaag te lezen. Het perspectief erbij is fascinerend: we krijgen de kans om een betere balans te vinden!

In de plaatselijke huis-aan-huis-krant wijdt een columniste een hele column aan de voordelen van de lockdown. Een opsomming: Iedereen werd met kracht naar START gesodemieterd (zelf zou ik het wat anders geformuleerd hebben), om daar vervolgens na te denken over het leven. Iedereen kreeg de rust om te ontdekken hoe belachelijk vol de agenda’s staan. We kregen meer oog voor de natuur, waar het vervolgens druk werd met wandelaars, hardlopers en skeeleraars. We kregen door hoe we vrij konden zijn door het luisteren naar goede muziek (en lezingen, zou ik eraan toevoegen, want ik luister in deze periode veel naar online lessen en toespraken). En verder kon iedereen gewoon lekker creatief zijn. In andere kranten staan vast ook wel zulke columns.

En is die periode nu bijna voorbij? Net als twee maanden geleden krijg ik nu weer mailtjes van winkels en organisaties maar nu met aankondigen dat ze weer van het slot gaan, of dat ze aanpassingen hebben gemaakt en dat publiek weer welkom is. Wat mij betreft is deze periode nog nìet voorbij. Daarbij doel ik op de periode dat mijn shop nog dicht is. In mijn webshop kun je lezen dat mijn shop in deze corona-periode gesloten is. Eerlijk gezegd heeft dat er niet alleen mee te maken dat ik niet naar het postkantoor zou kunnen, want ook daar zijn de veiligheidsregels van toepassing.

Het heeft nu vooral met die wijze spreuk te maken: “Never waste a good crisis!” Ik ben volop bezig in huis en benut deze periode om lekker door elkaar gehutseld te worden. Dingen opruimen, dingen beter organiseren, dingen afmaken, bezig met àndere dingen. Het is hier ook volop een gòede periode!

Het kleine stoffen huisje laat zien hoe leuk het is om andere achtergronden uit te proberen, andere ideeën te verzinnen. Daar ben ik nog volop mee bezig en deze lockdown (waarbij ik m’n shop dicht deed) geeft me daartoe volop de gelegenheid!

1 gedachte over “Never waste a good crisis”

  1. Ook ik ben aan het opruimen en ordenen geslagen Margriet en dan komt een mens vaak verrassende dingen tegen. In de berging op de eerste verdieping stond al een tijdje een naaidoos met inhoud, die ik lang geleden eens kocht in een kringloopwinkel. Had hem toen wel even open gedaan en gekeken, maar nu nam ik de tijd om dat eens beter te doen. Het bleek om een bezit te gaan van een dame uit Andijk, geboren in 1922! Er zat zelfs nog een acte in van de Nijverheidsschool waar ze les had gekregen in naaien en handwerken. Een bijzonder inkijkje in het leven van een vrouw uit die tijd kreeg ik. Bijzondere kantjes en bandjes, stukjes gebloemde flanel, handgedraaid houten naaldenkokertje, prachtig metalen vingerhoedje gevormd naar de vinger van de gebruikster, blikken knopendoosje met op de voorkant een afbeelding van een mooie dame uit de jaren vijftig. En hilarisch: een vergeeld krantenknipsel met daarin de beschrijving van “kneikousen met kabelmotief”, gebreid op twee pennen. Dat “kneikousen” is waarschijnlijk een drukfout, maar wat een verborgen schatten vond ik in die doos. En dat er mensen zijn die zoiets zomaar rechtsreeks naar de kringloop brengen…. Ik snap het niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.